Newsec gör stor uthyrning i Göteborg

Newsec har på uppdrag av tjänstepensionsbolaget Alecta tecknat ett tioårigt hyresavtal med DB Schenker om 8 000 kvadratmeter i Mektagonen på Mölndalsvägeni Göteborg.

Mektagonen byggs just nu ut med 10 000 kvadratmeter kontor och butiker varav DB Schenkers förhyrning omfattar hela kontorsytan. Willys har sedan tidigare tecknat sig för 2 000 kvadratmeter butik i fastigheten. I och med detta är fastigheten fullt uthyrd.

Mektagonen byggdes på 70-talet och omfattar i dag omkring 34 000 kvadratmeter lokaler. 2009 totalrenoverades fastigheten och har sedan dess på grund av kombinationen starkt läge, kvalitativa lokaler samt välsorterat serviceutbud varit fullt uthyrd. I Mektagonen inryms en bredd av verksamheter som exempelvis hotell, restaurang och pub samt gym, livsmedelsbutik, frisör och bilpool.

”Vi är stolta över att återigen ha genomfört en stor uthyrning. Tack vare gott samarbete och ett starkt team har Newsec kunnat leverera ett undertecknat avtal redan ett drygt år innan inflyttning”, säger Marie Eriksson, uthyrningsansvarig, Newsecs svenska förvaltningsverksamhet.

Sedan 2007 förvaltar Newsec åt tjänstepensionsbolaget Alecta. Uppdraget omfattar i dagsläget ett 40-tal av Alectas fastigheter med en total uthyrningsbar area om drygt 600 000 kvadratmeter.

”I och med uthyrningen till DB Schenker får vi en stabil hyresgäst med långt avtal. Vi är mycket glada över deras val av fastighet och välkomnar DB Schenker som ny hyresgäst i Mektagonen”, säger Jimmy Dahlgren, kundansvarig, Newsecs svenska förvaltningsverksamhet.

Bli den första att kommentera "Newsec gör stor uthyrning i Göteborg"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega