FÖRENING & ORGANISATION
Partnertext från Aff

Jobbar man med Aff-avtal måste man hålla sig uppdaterad

Aff har tillhandahållit digitala utbildningar länge, det är praktiskt och effektivt. Samtidigt tillför diskussioner i ett fysiskt klassrum något extra, som aldrig uppnås digitalt. Möt Alena Blomberg som deltog på en fördjupningsdag om Aff.


Kan leverantören säga nej till att rensa hängrännorna?

EXPERTSVAR

Vi köper fastighetsskötsel av en driftleverantör och har nu fått ett problem; de inte vill rensa hängrännorna på en byggnad, med hänvisning till att det saknas taksäkerhetsanordningar där. Men byggnaden ingår i avtalet – vad gäller egentligen?


Partnertext från Aff

”Den som kan avtalet bäst har en fördel”

Möt Magnus Carlsson, förtroendevald i Aff Utvecklingsråd. Till vardags är han Senior advisor inom Technichal services på Sodexo, men ungefär tio gånger om året ikläder han sig rollen som leverantörsrepresentant vid Utvecklingsrådets möten.


Nordstrand, ny ordförande för Aff: ”Det finns förbättringspotential”

Grattis Anders Nordstrand, hur känns det att ha blivit vald till ny ordförande för Aff? – Det känns riktigt hedrande och spännande att få vara med och utveckla och sprida Aff. Jag upplever att Aff inte är tillräckligt känt. En viktig uppgift är att få ännu fler att använda verktygen.


Visst är det värdet vi vill åt?

KRÖNIKA

För att få ut det bästa möjliga av att digitalisera våra fastigheter ska vi inte starta med nya dyra tekniska system. Istället ska vi börja med informationen – vad finns och vilken nytta kan den skapa. Då får vi ett verkligt värde anser Anna Cedvén.


Partnertext från Aff

Vi måste samverka för att gå framåt!

Kan man samarbeta fast man är konkurrenter? Absolut, det bevisar alla branschföreningar. Hos Aff – Forum för förvaltning och service samlas både konkurrenter och de som sitter vid olika sidor om förhandlingsbordet för att utveckla branschen.


Partnertext från Aff

Det svåra är att göra lagom!

Aff håller regelbundet frukostseminarier. Under kort hinner man med mycket. Ofta hålls seminarierna både digitalt och IRL, för att så många som möjligt ska kunna delta. Denna gång stod det Brandskyddsfrågor på agendan. Slutrådet var: Gör lagom!


Jag vill maxa vårt avtal, hur gör jag?

EXPERTSVAR

Vårt fastighetsbolag köper fastighetsskötsel av en leverantör. Det fungerar dock inte optimalt. Nu arbetar vi med en ny upphandling, men varför ska vi göra avtalet bra för leverantören? Det är ju vi som är beställare och jag vill få ut mesta möjliga.


Partnertext från Aff

Malin sätter färg på Aff Diplomutbildning

Affs digitala kurser har funnits länge och nu är har de uppdaterats, med hjälp av Malin Ahlenius Bjurling. Nya versionen är lika pedagogiskt som tidigare, med fakta och tillämpningar, och nu finns fler övningsexempel och uppdaterad text.


Glöm inte att nominera till Årets Fastighetsförvaltare 2024

SEMINARIUM

Den 12/12 är sista dagen för att nominera din kandidat till Årets Fastighetsförvaltare. Det är nionde året som Aff, tillsammans med Förvaltarforum, delar ut priset.


”Vi vill förenkla, förtydliga och effektivisera Aff”

HALLÅ DÄR...

…Philip Österlund, VD på Aff. Vad ser ni fram emot 2024?– Vi vill förenkla, förtydliga och effektivisera arbetet med Aff hela tiden samt utbilda så många som möjligt i branschen som använder Aff i sin vardag.


Partnertext från Aff

Frukostseminarium – kunskap och mingel på kort tid

Vi behöver alla uppdatera oss för att inte tappa kompetens, men kanske hinner man inte med en hel kurs. Därför bjuder vi på Aff regelbundet in till frukostseminarium. Självklart sänds de även som webbinarium, så att man kan del oavsett var man är.


Vem ska vara ombud för entreprenaden?

EXPERTSVAR

Vi håller på med en upphandling av parkskötsel. Vem ska stå som ombud för entreprenaden? Vi på upphandlingsenheten ansvarar för alla avtal och borde vara ombud, samtidigt är det parkavdelningen som ska sköta entreprenaden operativt. Vad säger Aff?


Partnertext från Aff

Vi måste bli bättre på fotarbetet!

Bengt Lind representerar Sveriges Allmännytta i Aff – Forum, en plats där han kan påverka hur Aff anpassas till branschen. Han ser många fördelar med vad Aff kan ge. Inte minst hur det kan förenkla och skapa ordning i arbetet för dig som förvaltare.


Nu är det dags att nominera er kandidat till Årets Förvaltare 2024!

SEMINARIUM

Det är nionde året som Aff – Forum för förvaltning och service delar ut utmärkelsen Årets Fastighetsförvaltare, tillsammans med Förvaltarforum.


Partnertext från Aff

Ordning och reda på avtalen med Aff

Vacse är ett av många företag som använder Aff när man tecknar sina drift- och förvaltningsavtal. Det har många fördelar enligt Sara Jägermo, fastighets- och hållbarhetschef, men man behöver lära sig vad Aff innebär för att det ska fungera bra.


Partnertext från Aff

Riksbyggen satsar på Aff-utbildning

Alla pratar om hur viktigt det är med kompetensutveckling, och på Riksbyggen satsar man helhjärtat på Aff-utbildning. Här har över 300 personer gått både grund och fördjupning i Aff, och den som håller ihop utbildningen är Ylva Fröberg.


Partnertext från Aff

Fördjupning i klassrum för bättre förståelse

Aff har tillhandahållit digitala utbildningar länge, det är praktiskt och effektivt. Samtidigt tillför diskussioner i klassrummet något som aldrig uppnås digitalt. Möt Lena som efter den digitala basutbildningen deltog på en fördjupningsdag om Aff.


Partnertext från Aff

Aff gör både oss och leverantörerna trygga

– Utan Aff skulle våra upphandlingar bli än mer omfattande, säger Anders Kjellqvist på Micasa. Han uppskattar att Aff uppdateras och utvecklar branschen, och ser stora fördelar med att avtalen använder samma begrepp och struktur. Det skapar trygghet.


Partnertext från Aff

Margot och Aff lär dig energioptimera – utan stora investeringar

2,4 grader för hög returtemperatur i fjärrvärmesystemet kostar årligen mycket pengar. Lär dig energioptimera utan att göra stora investeringar. Aff har både utbildning och branschanpassat avtal, som kan hjälpa dig.


Partnertext från Aff

Aff sammanför beställare och leverantör utanför avtalsrelationen

Det finns tusentals Aff-avtal ute i branschen. Så om du arbetar med fastighetsförvaltning har du sannolikt kommit i kontakt med Aff på något sätt. En som är inblandad i många stora avtal är Per Ollas, Affärschef på Svefa.


Vinnarna av utmärkelsen Årets Förvaltare 2023!

SEMINARIUM

Här är vinnarna av utmärkelsen Årets Förvaltare 2023 – i kategori Lokal tog Hanna Ceder från Täby Kommun hem segern och i kategori Bostad vann Sophie Nyhus från Bostads AB Poseidon. Stort Grattis säger vi!


Partnertext från Aff

Dialog och diskussion i klassrum ger mer

Aff har tillhandahållit digitala utbildningar länge. Men något som många har saknat under pandemin är möjlighet till diskussion i klassrum. Läs mer om Aff Akademins Fördjupningsdag och möt två av deltagarna – från varsin sida av avtalsbordet.


Låt oss skruva fram bättre spelregler – tillsammans

DEBATT

När vi uppdaterar och skruvar på en branschregel påverkas många. Bjud in berörda parter till remissrunda, förklara förändringen enkelt och gör det lättare att påverka. Då styr vi bättre mot gemensamma mål, anser Mari-Louise Persson.


Partnertext från Aff

Aff – mer än bara avtal

Är du aktiv inom drift och förvaltning har du sannolikt kommit i kontakt med ett Aff-avtal någon gång. Med vad är egentligen Aff, förutom att det står nämnt i ett avtal?


Partnertext från Aff

Ivan från L&T upptäckte att juridik går att få intressant

Digital utbildning är bra, men en livlig diskussion i klassrummet ger än mer insikt. Ivan Marcovic från L&T la till en heldags fördjupning på sin digitala utbildning från Aff Akademin. En dag med fokus på praktisk tillämpning, då alla deltagare redan hade grundkunskaper.


Ni kommer väl ihåg att nominera er kandidat till Årets Förvaltare!

Har ni Sveriges bästa förvaltare? Nominera då era kandidater till Årets Fastighetsförvaltare 2023. Nomineringen stänger den 12 december.


Partnertext från Aff

Hör parkskötsel hemma i Aff?

Grön Stad är nyblivna medlemmar i Aff Forum. Deras vd Christoffer Liljendahl berättar om varför de är med, vad ett parkskötselföretag kan få ut av medlemskapet och vad mallar och branschregler gör för nytta.


Partnertext från Aff

Avtalet är påskrivet – nu är vi i hamn! Eller?

Aff ger dig hjälp att ställa relevanta krav, men sedan behöver entreprenaden också följas upp. Vi ägnar ett helt frukostseminarium åt praktisk uppföljning den 14:e september.


Partnertext från Svefa Förvaltningsrådgivning

6 tips på strukturerad paketering av förvaltningstjänster

Kraven ökar på rapportering, hållbarhet och digitalisering. I kombination med resursbrist och daglig verksamhet är det en utmaning inom fastighetsförvaltning. Svefa ger dig 6 tips på hur du bäst paketerar och effektiviserar ditt förvaltningsarbete.


Partnertext från Aff

Aff följer med när branschen förändras

Har du hört talas om Aff – Avtal för fastighetsförvaltning och service? Säkert, om du har jobbat ett tag med förvaltning. Aff har funnits sedan 1995 och mycket har hänt sedan dess. Men behovet av att kunna skriva ett tydligt avtal kvarstår.


Partnertext från Aff

Får det vara en paragraf till kaffet?

Vi vet alla att vi måste uppdatera oss för att inte tappa kompetens, men är schemat fullt är det svårt att klämma in kurser. Aff ordnar därför frukostseminarier. De sänds även som webbinarier, så att man kan vara med oavsett var man befinner sig.


Partnertext från Aff

Med beställaren och leverantören i samma klassrum

Aff har tillhandahållit digitala utbildningar under pandemin. Men något som många har saknat är möjlighet till diskussion i klassrum. Läs mer om Aff Akademins Fördjupningsdag och möt två av deltagarna – från varsin sida av avtalsbordet.


Partnertext från Aff

”Aff ger oss värdefulla insikter”

Att vara med i en branschförening kan ge mycket tillbaka till både företaget och personen som engagerar sig. Ulf Hübenette, styrelseledamot för Aff Forum och till vardags bolagsjurist inom Coor-koncernen, berättar hur det är att vara engagerad i Aff.


Partnertext från Aff

Ida på Riksbyggen var bäst i test!

Aff har webbutbildningar för att sedan kunna välja att göra test och bli diplomerad. Ida Wallgren på Riksbyggen fick allra bäst resultat och hon delar här med sig av sina bästa tips på hur hon lyckades.


Partnertext från Aff

SISAB uppskattar Aff Forum – ”Vi behöver inte uppfinna hjulet”

Förvaltar man 600 fastigheter och 1,8 miljoner kvadratmeter underlättar det om avtal är standardiserade och alla använder samma begrepp. Genom att vara med i Aff Forum är SISAB med och utvecklar branschstandarder.


Ni kommer väl ihåg att nominera er kandidat till Årets Förvaltare!

Har ni Sveriges bästa förvaltare? Nominera då era kandidater till Årets Fastighetsförvaltare 2022. Nomineringen stänger den 12 december.


Nominera din kandidat till Årets Fastighetsförvaltare

Har ni Sveriges bästa förvaltare? Nominera då era kandidater till Årets Fastighetsförvaltare 2022. Nomineringen stänger den 12 december.


Partnertext från Aff

Lär dig först framför datorn – sedan träffas vi och diskuterar!

Stefan Faleke gick den digitala utbildningen Aff Akademin med studier vid datorn. Men han uppskattade även heldagen med fördjupning och möte IRL – det gav bra diskussioner och många ”aha-upplevelser”.


Partnertext från Aff

”Roligt att få bidra till utvecklingen”

Visste du att Aff-dokumentationen är ett utmärkt hjälpmedel för att skapa rollbeskrivningar och intern gränsdragning? Idag ska vi prata med en aktör som använder Aff både internt och externt.


Partnertext från Aff

Ordning och reda på avtalen med Aff

Vacse använder i dag Aff när man tecknar nya avtal, men så har det inte alltid varit.


Utan Aff – ingen struktur

Även om Aff Forum mest är känt för sina avtalsmallar för fastighetsförvaltning och service, är vi även en branschförening där både beställare, leverantörer och konsulter är medlemmar. Idag pratar vi med Janne från medlemsföretaget L&T.


Partnertext från Aff

”Mer effektiv och transparent bransch”

Få ut mer av era samarbeten och det bästa ur avtalen. Undvik missförstånd, konflikter och juridiska tvister. Branschorganisationen Aff Forum för förvaltning & Service samlar alla parter under samma paraply.


Här är Årets Fastighetsförvaltare 2021

Fredrik Ericson, kundförvaltare på Stockholmshem och Pernilla Andersson, centrumchef på Newsec är Årets Fastighetsförvaltare 2021.


Partnertext från Aff

Starta året med en kurs i Aff

I dessa dagar har vi videomöten på löpande band och inkorgen svämmar över av erbjudanden rörande digital utbildning. Mycket går utmärkt att göra digitalt, som till exempel att lära sig mer om Aff.


”Ta vara på kraften”

Göran Werner vurmar för bättre samverkan mellan, och inom, bygg- och fastighetsbranschen. Som seniorkonsult på WSP, ordförande i AFF, ansvarig för BeBo och med ett förtroendeuppdrag på Energi- och Miljötekniska Föreningen har han ständigt gemensamma mål i sikte.


Partnertext från Aff

Seminarier och kurser – det fungerar även 2020!

Aff Forums kurser ger dig kunskap om ABFF och dess grundläggande regler, om hur man använder Aff för att skapa ett bra avtal och framförallt kunskap om hur man tacklar alla situationer i en tjänsteentreprenad.


Att tänka på när du använder Aff-konceptet

EXPERTSVAR

Vilka områden kan det vara bra att ha koll på vid användning av ABFF? Två experter på avtalsrätt på Landahl Advokatbyrå går igenom reglerna om garanti, vite och försäkring.


Partnertext från Aff

Digitalt + IRL = bästa av två världar

Aff kombinerar den digitala utbildningen Aff Akademin med en heldags fördjupning där man träffas och fördjupar sig i olika frågor. En av deltagarna, byggprojektledaren Stefan Faleke, berättar om fördelarna med fördjupningen.


Partnertext från Aff

I en tid av digital utbildning passar Aff Akademin

I dessa dagar har vi videomöten på löpande band och inkorgen svämmar över av erbjudanden rörande digital utbildning. Mycket går utmärkt att göra digitalt, som till exempel att lära sig mer om Aff.


Partnertext från Aff

”För oss är det viktigt att Aff finns”

Stefan Hedengren på AFA Fastigheter berättar vad Aff betyder för en av Stockholms största fastighetsägare.


Partnertext från Aff

Frukostseminarium i coronatider

Den andra juni genomförde Aff ett frukostseminarium på ett Corona-anpassat sätt. Med ett begränsat antal deltagare i lokalen och frukost uppdukad på varannan plats kunde avstånden hållas, och resterande personer deltog via webben.


Partnertext från Aff

Vad gör vi i föreningen Aff Forum?

För att Aff-dokumentationen ska vara så bra som möjligt så arbetas det mycket med att förbättra och förändra dokumentationen, men hur går det till?


Partnertext från Aff

Frukostseminarium på webben – funkar det?

Aff testar att köra sina frukostseminarier både på plats och på webben. Henrik Nilsson på Halmstad Fastighets AB berättar hur det fungerade att delta i Affs webbinarium.


Partnertext från Aff

Frukost med funktion

Det var nytt deltagarrekord när Aff Forum höll frukostseminarium om funktionsentreprenader. För att ta reda på vad som lockar pratade vi med en av deltagarna, Mikael Lundstedt som är teknikförvaltare på Locum.


Partnertext från Aff

”Man vill ju vara med och påverka!”

Hur går det till när Aff-dokumentationen uppdateras?


Partnertext från Aff

Aff Akademin + fördjupning = sant

Under 2018 lanserade Aff en utbildningsplattform kallad Aff Akademin. Där finns instruktionsvideos till Aff Avtalssystem, men framförallt Aff Diplomutbildning Bas. I dag har över 600 personer gått kursen.


”Vi behöver höja kunskapsnivån kring Aff”

I en förvaltningsvardag som haft stor kompetensväxling kan Aff vara ledstången till att säkerställa kvalitet, effektivitet och respekt för olika parters uppdrag. Det anser Jahn Walhbäck, en av grundarna till Aff-kommittén och stark förespråkare för ordning och reda i basleveranserna.


Finalisterna i Årets Fastighetsförvaltare 2020

Sex finalister gör upp om titlarna Årets Fastighetsförvaltare Bostad respektive Lokaler. Vinnarna utses på seminariet Framtidens Förvaltare den 5 februari i Stockholm.


Allt du behöver veta om Aff

HALLÅ DÄR...

… Jessica Molén, upphandlings- och Aff-specialist och konsult i förvaltningsrådgivning på Svefa, som tillsammans med kollegan Per Ollas skrivit boken Allt om Aff.


Sista chansen – nominera Årets Fastighetsförvaltare

Har ni Sveriges bästa förvaltare? Missa inte att nominera era kandidater till Årets Fastighetsförvaltare 2020. Nomineringen stänger den 6 december.


Partnertext från Sveriges Allmännytta

Ny tjänst för effektivare förvaltning

Sveriges Allmännytta erbjuder sina medlemmar möjligheten att använda Aff Avtalssystem, ett digitalt verktyg för att skapa och följa upp avtal med tjänsteleverantörer inom fastighetsförvaltning.


Partnertext från Aff

”Räcker det inte med ett bra avtal?”

Aff Forum är mest känt för sina mallar för avtal inom fastighetsförvaltning, drift och service management. Men vi stödjer branschen även på andra sätt.


Partnertext från Aff

Så mycket kunskap – så lite tid

Visst är det kul att få lite nya kunskaper till sig? Då kan ett kortare seminarium vara bra, och kombineras det dessutom med en god frukost gör det inte saken sämre.


Partnertext från Aff

Ni har gjort fel – jag vill ha kompensation!

I de allra flesta relationer uppstår någon gång gnissel, så även i avtalsrelationer. Hur undviker vi att gnisslet eskalerar till en rejäl urspårning?


Nominera Årets Fastighetsförvaltare 2020!

Kristin Lövendahl på SBC och Anton Drott på Novi Real Estate utsågs till Årets Fastighetsförvaltare 2019. Nu kan du nominera nästa års vinnare!


Partnertext från Aff

”Aff gör det lättare att förstå vad som förväntas”

Fastighetsförvaltning, fastighetsdrift och service management är komplexa tjänster. Inte underligt att ett avtal om dessa tjänster kräver en del eftertanke.


Partnertext från Aff

”Utan Aff-avtalen skulle jag inte ens ha ett jobb…”

Martin Widmark, förvaltare på Riksbyggen Skaraborg, har gått Aff Forums webbutbildning i Aff. Under första året har flera hundra personer förkovrat sig, och ett antal har även gjort tillhörande test och erhållit diplom.


Partnertext från Aff

Digitalisering – Aff, CoClass, BIM, BIP, hjälp!

Aff-koder är egentligen koder för arbete, men används också för att strukturera objekten i fastigheter.


Partnertext från Aff

Vad gör det om de gör lite planerat underhåll också?

Aff ordnar den 24 maj ett frukostseminarium om skillnader mellan AB/ABT och ABFF och vad man bör ha i åtanke när man skriver avtal för denna typ av entreprenader.


Partnertext från Aff

”Kan ni sköta förvaltningen av vår fastighet?”

Den frågan möter ibland leverantörer av fastighetstjänster. För att få ett tydligt avtal åter-kommer man oftast med ett avtalsförslag baserat på Aff.


Partnertext från Aff

Det är inte min sak att göra!

I de allra flesta organisationer finns ett stort mått av fördelat ansvar, där varje grupp har sina dedikerade arbetsuppgifter och budget. Men vems ansvar är det och vems budget ska belastas när olika saker ska genomföras?


Partnertext från Aff

Har du koll på dina avtal?

Att förvalta en fastighet kräver en mängd olika avtal. Ett gott avtalsarbete kan se ut på olika sätt, men det krävs alltid att några saker är uppfyllda.


Bli diplomerad på Aff-avtalen

Nu går det att få bevis på att man behärskar Aff:s avtal för drift och förvaltning. Organisationen öppnar i dag sin digitala diplomutbildning för alla.


Årets Fastighetsförvaltare 2019

SEMINARIUM

Kristin Lövendahl, förvaltare på SBC och Anton Drott, kontraktsförvaltare på Novi Real Estate är Årets Fastighetsförvaltare 2019. Vinnarna utsågs på onsdagskvällen i samband med Förvaltarforums seminarium Framtidens Förvaltare.


Vem blir Årets Fastighetsförvaltare?

Den 6 februari presenteras Årets Fastighetsförvaltare 2019. Missa inte seminariet Framtidens Förvaltare där prisutdelningen sker.


Sista chansen att nominera er stjärna

Du kan fortfarande nominera medarbetare och kolleger till utmärkelsen Årets Fastighetsförvaltare 2019. Nomineringstiden pågår fram till den 7 december.


Partnertext från Aff

Seminarium om arbetsmiljöansvar i entreprenader

Kan du reglerna när det kommer till arbetsmiljöansvar i tjänsteentreprenader inom fastighet? Aff ordnar seminarium 30 november.


Nu kan du nominera Årets Fastighetsförvaltare

Nu är det dags att nominera medarbetare och kolleger till utmärkelsen Årets Fastighetsförvaltare 2019. Nomineringstiden pågår fram till den 7 december.


Bransch i framkant med valideringsverktyget Faval

Valideringsverktyget Faval erbjuder validering för yrkesroller i fastighetsbranschen som kräver eftergymnasial utbildning.


Partnertext från Aff

Aff lanserar digitalt utbildningsmaterial

Aff har tagit fram en egen digital utbildningsportal.


Årets Förvaltare 2018

Anna Lackman på Stockholmshem och Annika Rissler på Newsec är Årets Fastighetsförvaltare 2018. Vinnarna utsågs på Förvaltarforums seminarium Framtidens Förvaltare.


Partnertext från Aff

Hur beskriver du din förvaltning?

Att tillverka tjänstebeskrivningar för en leverantör eller beskriva dem internt är inte alltid helt enkelt. Aff:s vd Philip Österlund ger en kort introduktion till fördelarna med att använda Aff:s avtal och mallar.


Träffa ledande experter!

Branschens mest spännande profiler vägleder dig på Förvaltarforums seminarium Framtidens Förvaltare. Se vilka du vill träffa!


Alla talarna på Framtidens Förvaltare

Missa inte seminariet som tar upp de största utmaningarna inom ditt arbetsområde! Här kan du se föredragshållarna och vad de ska prata om.


Partnertext från Aff

AB, ABT, ABFF – När använder jag vilket?

En alltför stor okunskap finns kring vilket/vilka regelverk du ska använda när du handlar upp dina entreprenader och projekt. Nedan följer en kort sammanfattning för förvaltningsbranschen.


Nominera Årets Fastighetsförvaltare

Utmärkelsen Årets Fastighetsförvaltare delas i fortsättningen ut i samarbete mellan Aff och Förvaltarforum. Nu är det dags att nominera nästa års vinnare.


Partnertext från Aff

Aff startar e-utbildning

Aff ska utveckla en plattform där användare kan bli kunnigare på olika Aff-avtal genom elektronisk distansundervisning, så kallad e-learning.


Aff startar e-utbildning

Organisationen Aff ska utveckla en plattform där användare kan bli kunnigare på olika Aff-avtal genom elektronisk distansundervisning, så kallad e-learning. Utbildningen avslutas med ett prov…


Hållbarhet i fokus för Aff

Göran Werner ersatte på årsstämman i våras tidigare ordföranden Charlotte Axelsson i branschorganisationen AFF Forum för Förvaltning och Service. Göran arbetar till vardags som Section…


Handbok för utemiljöarbete

Den fjärde utgåvan av Utemiljö är en praktisk handbok för dig som arbetar med park- och utemiljöarbete inom park-, fastighets- och kyrkogårdsförvaltning eller på golf-…


Vinnaren avslöjar sina yrkeshemligheter

Antti Ahonen, Årets Fastighetsförvaltare i kategorin Bostad, ger dig tre tips för att lyckas som förvaltare.


Ny Aff-ordförande vill ha hållbara avtal

Göran Werner vill arbeta in hållbarhetsfrågor i avtalen för fastighetsförvaltning och service.


Här är Årets Fastighetsförvaltare

Antti Ahonen på HSB Stockholm och Stefan Nipstrand på Svenska Handelsfastigheter tog hem titeln Årets Fastighetsförvaltare 2017.


Sex slåss om att bli Årets fastighetsförvaltare

Nu är finalisterna till Aff:s utmärkelse Årets fastighetsförvaltare utsedda. Tre personer vardera är nominerade i klasserna Bostad och Kommersiellt.


Använd rätt entreprenadavtal

Hur använder du ABFF och vilka är nyheterna i branschregelverket? Frågorna besvarades av en specialist på entreprenadrätt på Affs frukostseminarium.


Dags att utse årets fastighetsförvaltare

Nomineringarna ska vara inne senast den 15 mars.


Vilka är framtidens största utmaningar?

Frågan står i centrum när branschens ledande företrädare delar med sig av sina insikter på Framtidens Förvaltare, seminariet för dig som arbetar med fastighetsförvaltning.


Äntligen ett seminarium för fastighetsförvaltare

I februari är det dags för Förvaltarforums nya seminarium Framtidens Förvaltare. Initiativtagaren Ove Nordqvist berättar att allt fokus ligger på förvaltning och deltagarnas egna frågor.


AFF lanserar FM-tjänster

Nu kompletteras Aff – Forum för förvaltning och service med tjänster inom Verksamhetsservice och blir mer FM-inriktat. Aff lanserade 2014 ett helt nytt upplägg för…


När får vi obligatorisk auktorisation?

Philip Österlund, Aff, anser att det borde ligga i varje företags intresse att kunna garantera sina kunder kompetent personal.


Ny mästartitel för förvaltare

Den nya utmärkelsen ”Årets Fastighetsförvaltare” ska stärka hela yrkeskåren.


För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega