KOMPETENS & UTBILDNING
Partnertext från Aff

Lär dig först framför datorn – sedan träffas vi och diskuterar!

Stefan Faleke är projektledare inom bygg- och fastighetsbranschen och driver konsultbolaget A&S Faleke AB.


Stefan Faleke gick den digitala utbildningen Aff Akademin med studier vid datorn. Men han uppskattade även heldagen med fördjupning och möte IRL – det gav bra diskussioner och många ”aha-upplevelser”.

Senaste året har vi kastats in i digitala möten och utbildningar – med varierande resultat. Inom Aff hade vi redan innan Covid lanserat en digital utbildning, helt uppbyggd för att göras i lugn och ro framför datorn.

Och vilket gensvar vi fått! Första året gick flera hundra personer utbildningen och responsen var överväldigande.

Kombinerat med heldagsträff
Men vissa saker, som en livlig diskussion i ett klassrum, är dock svåra att få till även i en välgjort e-utbildning.

Därför har Aff prövat att kombinera den digitala utbildningen Aff Akademin med en hel dags fördjupning där man får träffas och fördjupa sig i olika frågeställningar.

En av deltagarna vid första tillfället var Stefan Faleke, en erfaren projektledare inom bygg- och fastighetsbranschen som driver konsultbolaget A&S Faleke AB.

Vad hoppades du få ut av fördjupningsdagen?

– Dels att få träffa kollegor i branschen och höra om deras vardag med Aff-avtal, dels att få dyka ner i situationer och ABFF. Eftersom jag också arbetar mycket med AB och ABT vet jag hur viktigt det är med branschregelverken. Generellt läser vi dem alldeles för lite.

Infriades dina förväntningar?

– Så var det absolut. Det var en bra blandning av både beställare och leverantörer där, så alla olika perspektiv kom fram. Annars är det lätt att man som beställare inte ser och förstår leverantörens vardag – och tvärtom. Nu fick vi målande exempel från verkligheten med väldigt bra diskussioner och jag är säker på att många fick ”aha-upplevelser”. Vem har till exempel funderat på om utbrända bilar ska hanteras som övrigt skräp på en gräsmatta? En fråga som en av deltagarna ställdes inför i sitt uppdrag.

Kombinerade självstudier digitalt med en fördjupning IRL – vad tänker du om det?

– Det är ett riktigt bra koncept – en gemensam plattform som alla har gjort ger en helt annan nivå på kursdagen. Det gjorde att vi direkt kunde komma in på olika exempel och diskutera utefter dem, istället för att traggla teori först. Och en kursdag IRL tillför saker som man inte kan få på en digital dag – att träffas och låta diskussionerna få ta lite stickspår till exempel. Eller att prata med kollegor över kaffet.

Vad säger du till den som funderar på att delta på fördjupningsdagen?

– Klart du ska! Man kan aldrig bli fullärd, det finns alltid något att lära. Och den digitala grunden gör att kursdagen blir extra rolig med mycket verklighetskoppling.

Den 16:e september kommer en ny chans för dig att gå Aff:s fördjupningsutbildning, läs mer och anmäl dig här.
Självklart anpassar vi efter läget, med färre deltagare och stora avstånd!
Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega