Kompetens / Nytt om utbildning & kompetens
Partnertext från Aff

Frukostseminarium – kunskap och mingel på kort tid

Vi behöver alla uppdatera oss för att inte tappa kompetens, men kanske hinner man inte med en hel kurs. Därför bjuder vi på Aff regelbundet in till frukostseminarium. Självklart sänds de även som webbinarium, så att man kan del oavsett var man är.

Något vi uppskattar är att vi har återkommande gäster på våra seminarier, i synnerhet märks det när de väljer att vara på plats och njuta av en kopp kaffe. En person vi möter lite då och då är Mikael Lundstedt, som senast lyssnade på seminariet om Funktionsentreprenader. Mikael har tidigare arbetat som beställare för driftentreprenader både på Locum och Micasa, men är idag konsult inom teknisk förvaltning i sitt eget företag.

Hej Mikael, vad kul att du är här. Vad lockade hit dig idag?
– För det första så är frukostseminarium i sig en bra lösning – det tar inte så mycket arbetstid samtidigt som man fortfarande får en hel del bra information. Och när det gäller funktionsentreprenader kan man diskutera hur mycket som helst. Det låter ju så enkelt, ”upprätthåll funktionen”, men sedan har vi ju verkligheten. Då är det inte lika enkelt. Exakt vad förväntas Leverantören göra för att upprätthålla funktionen, och vad faller istället på beställaren?

Är det extra svårt med funktionsentreprenader?
– Ja, det kan man förenklat säga. Dels är det ibland svårt att vara överens med Leverantören om hur mycket förebyggande arbete som är skäligt att göra, då det inte påverkar funktionen direkt. Sedan måste vi som beställare lära oss att följa upp funktionen, i stället för att bara kontrollera att Leverantören har följt sitt schema. Och framför allt, att som beställare inte ha fingrarna i syltburken. Har man köpt funktion ska man inte peta i detaljerna utan följa upp resultatet.

Vad fick dig att delta fysiskt istället för på webben?
– Att vara med på webbinariet är ett effektivt sätt att få till sig kunskap, men att vara på plats ger mer. Dels blir det en annan upplevelse att vara i samma rum, man blir en del av seminariet på ett helt annat sätt. Sedan är det ett utmärkt tillfälle att träffa personer i samma bransch som är intresserade av samma frågor. Det är också en viktig del av kompetensutvecklingen. Om inte annat så kan man passa på att höra med Anna och Philip vad som är på gång inom Aff, de berättar gärna om verksamheten.

Frukosten då, lockade inte den?
– Sant, den ska man inte glömma. Att umgås samtidigt som man kan njuta av kaffe och goda tillbehör ger det där lilla extra som man också behöver. Ni kommer fortsätta se mig titt som tätt på era seminarier!

Vi på Aff hoppas att vi får se Mikael och många andra på vårt nästa seminarium den 9/11, då Anna Cedvén kommer att prata om hur det fungerar med möten i entreprenader.

Frukostseminarium med Aff

Aff Forum ordnar regelbundet frukostseminarier för alla som lära sig mer om tjänsteentreprenader och hur de fungerar. Fysiskt håller vi till på mysiga Scandic Klara i centrala Stockholm, och för alla som har svårt att ta sig dit kör vi parallellt ett interaktivt webbinarium. Någon gång per år håller vi också en heldags fördjupning för dig som genomgått vår e-utbildning Aff Diplomutbildning Bas.

Läs mer om våra seminarier och kurser här.

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega