Kompetens / Nytt om utbildning & kompetens
Partnertext från Aff

I en tid av digital utbildning passar Aff Akademin

I dessa dagar har vi videomöten på löpande band och inkorgen svämmar över av erbjudanden rörande digital utbildning. Mycket går utmärkt att göra digitalt, som till exempel att lära sig mer om Aff.

Ingen vet hur många avtal i landet som baserar sig på Aff, men att det är många tusen kan vi vara säkra på. Allt från ett litet avtal om trappstäd till stora förvaltningsentreprenader för många miljoner kronor årligen.

Men hur många av dem som i dag är kontaktperson för ett Aff- avtal har tillräckliga grundkunskaper för att känna sig trygga i en tolkning av avtalet?

Behov av lättillgänglig utbildning
Med tanke på gensvaret för utbildningen Aff Diplomutbildning Bas så finns det åtminstone ett stort behov av en lättillgänglig grundutbildning. Närmare 900 personer har sedan starten 2018 lärt sig mer om hur Aff fungerar, i sitt eget tempo hemma på företaget.

Aff Diplomutbildning Bas är en webbutbildning, där innehållet delas upp i många mindre delar för att det ska bli lätt att lära sig. Texter varvas med filmer, bilder och övningsexempel, och man kan pausa och återkomma till utbildningen när man vill.

Det är alltså inte videos med en inspelad föreläsare, utan en professionellt uppbyggd e-utbildning. För den som vill testa sina kunskaper finns även möjligheten att avsluta med ett test och bli diplomerad i Aff.

Nyttig för alla som använder Aff
Vem har nytta av utbildningen? Alla som kommer i kontakt med entreprenader som baseras på Aff helt enkelt. Oavsett om man är beställare eller leverantör, om man är upphandlare eller förvaltare.

Utbildningen ger dig en trygg plattform för att kunna tolka ett befintligt avtal, likväl som den skapar förståelse för den som är i färd med att skriva ett nytt avtal.

Positiv respons
Vad säger då våra deltagare? Responsen har varit överväldigande och väldigt positiv. En av de första som gick utbildningen och även klarade Diplomtestet som hör till var Martin, som till vardags arbetar som förvaltare på Riksbyggen.

– Det var en jättebra utbildning, säger Martin. En av de bästa sakerna var att jag tvingades läsa ABFF ordentligt, något jag inte riktigt har brytt mig om innan. Det finns inget som var dåligt, men om man försöker göra den på för kort tid blir det väl mastigt med all information. En annan bra sak var att det blandades texter, filmer och frågor man skulle svara på.

Omfattande kurs
Precis som Martin säger så är Aff Diplomutbildning Bas en omfattande kurs, till skillnad från andra onlinekurser i Aff. Innehållet motsvarar vad man går igenom på en traditionell tvådagars-kurs, och då förstår man varför det inte är rekommenderat att försöka gå igenom allt i ett svep.

För den som behöver en ännu djupare kunskap kan man sedan gå en fördjupningsdag hos oss på Aff Forum, då vi diskuterar olika scenarier.

Vad säger regelverken, och hur kan man hantera en situation på ett bra sätt? En sådan fördjupning passar trots allt bättre när deltagarna kan träffas, och den är därför inplanerad i september.

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens

Bli den första att kommentera "I en tid av digital utbildning passar Aff Akademin"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega