Kompetens / Nytt om utbildning & kompetens
Partnertext från Aff

Seminarier och kurser – det fungerar även 2020!

Aff är ju mest känt för att tillhandahålla Aff-dokumentationen, ett hjälpmedel för att upprätta avtal inom fastighetsförvaltning och servicetjänster. Men Aff Forum som ligger bakom dokumentationen är även en samlingsplats för alla som på olika sätt använder Aff-dokumentationen. Och något som har visat sig vara väldigt efterfrågat är mer kunskap. Kunskap om ABFF och dess grundläggande regler, om hur man använder Aff för att skapa ett bra avtal och framförallt kunskap om hur man tacklar alla de situationer som normalt uppstår i en tjänsteentreprenad.

En sak som har blivit väldigt populärt är våra frukostseminarier, där varje seminarium belyser en viss frågeställning samtidigt som publiken får njuta av en trevlig frukost. Aff:s allra mest besökta seminarium hade titeln ”När vi inte är överens”, vilket kan få en att fundera på tillståndet hos branschen. Tydligen är vi inte så överens därute i entreprenaderna…

Redan innan corona erbjöds deltagande via webben, men det var försvinnande få som anmälde sig som webbdeltagare. Men det har ändrats – och vi ser en ny verklighet formas. En verklighet där ett mindre antal deltagare är med på plats, och ett större antal är med digitalt.

Semi-digitalt fungerar
Fördelarna med det semi-digitala upplägget är många. Det kan fortfarande bli en diskussion mellan deltagare på plats i lokalen, vilket sällan uppnås vid rena webbinarier. Samtidigt kan deltagare från hela landet delta utan att behöva resa långa sträckor.

Aff använder sig också av en moderator som läser upp frågor från chatten, så även de på webbinariet kan vara med och ställa frågor på ett enkelt sätt. Slutligen kan de som ändå närvarar på platsen mingla till en extra kopp kaffe efter föredraget, vilket är tydligt att det uppskattas. Att prata med andra i samma situation är ju som bekant en viktig del av kompetensutvecklingen.

Så med det semidigitala frukostseminariet fortsätter Aff Forum att sprida kompetens för alla som är inblandade i en Aff-entreprenad på något sätt. Senast handlade det om möten, och nästa gång kommer vi återigen bena ut vad som gäller när man inte riktigt är överens – fast nu med fokus på den ekonomiska regleringen.

Jag vill ha kompensation!
En tämligen vanlig kommentar när man har hamnat lite på kant med varandra – men vad gäller egentligen? Bara för att leverantören glömt en tillsyn – uppstår det någon rätt till ekonomisk reglering för detta?

Och vad gäller när din förvaltningsleverantör inte sett till att OVK genomförts och det landar ett förläggande i din brevlåda? För att kunna svara på det behöver du både ha kunskap om reglerna i ABFF såväl som vad som står i ditt avtal. Det här seminariet hjälper dig på vägen!

 

För mer information om seminariet, se Aff Forums hemsida: https://www.aff-forum.se/utbildning/seminarier Aff:s seminarier är öppna för alla, även om medlemmar har rabatt på priset.

 

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega