Kompetens / Nytt om utbildning & kompetens
Partnertext från Aff

Så mycket kunskap – så lite tid

Visst är det kul att få lite nya kunskaper till sig? Men så var det ju det där med att hinna gå på kurs inom alla intressanta ämnen. Då kan ett kortare seminarium vara bra, och kombineras det dessutom med en god frukost gör det inte saken sämre.

Ulrika Gustafsson, konsult i egna företaget Ulrika Gustafsson Fastighetskonsult besökte nyligen Aff:s frukostseminarium med ämnet ”När vi inte är överens”.  Vi fick en pratstund med henne om det här med frukostseminarier och erfarenheter av när en avtalsrelation inte fungerar.

– För mig som har mycket att göra är frukostseminarium perfekt, säger Ulrika. Det hinner man alltid klämma in samtidigt som man ofta hinner gå igenom förvånansvärt mycket på den korta tiden.

Hur fick du information om seminariet?
– Via Aff:s nyhetsbrev som går ut till medlemmar och övriga intresserade som vill ha det. Då kommer det mejl om seminarier och annat intressant.

Vad säger du om ämnet?
– Det är alltid lika aktuellt! Även om jag känner mig trygg med reglerna för avvikelsehantering så är det alltid en boost att lyssna på när andra pratar om ett ämne.

Har du någon särskild erfarenhet av just konflikter i entreprenader?
– Ja, jag tänker särskilt på en sak som är värd att dela med sig av. En beställare har handlat upp en ny leverantör för fastighetsdrift och det börjar inte så bra. Leverantören gör fel och beställaren utdömer vite enligt kontraktet. Man har en tydlig dialog och det hela slutar med en ytterst välfungerande entreprenad. Ett typexempel på att vi inte ska vara rädda för att lyfta felaktigheter och utdöma viten så länge de är korrekta. Man får helt enkelt inte vara för konflikträdd, utan våga ställa de krav som man faktiskt har angett i avtalet.

Något du vill tillägga om Aff:s frukostseminarier? 
– Ja, en fördel med Aff är ju också att både leverantörer och beställare är samlade, vilket gör att frågan belyses ur båda parters perspektiv. Det är alltid viktigt om man ska få god förståelse.

Frukostseminarium – Samverkansupphandling

Nästa frukostseminarium i Aff:s kalender handlar om något helt annat än konflikter. Den 26 november ska vi prata om samverkansupphandling. Vad är en samverkansupphandling egentligen och hur går man praktiskt går tillväga? Vi får ta del av exempel från verkligheten såväl som konkreta tips om vilka skrivningar som behövs.
Mer information och anmälan hittar du här 

 

Aff – Forum för förvaltning och service är ett branschforum och en ideell förening. Föreningens ändamål är att verka för ökad effektivitet och kvalitet inom fastighetsförvaltning och service, bland annat genom partsförhandlingar och erfarenhetsutbyte. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att maila till info@aff-forum.se
Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega