Förening / Nytt från organisationer & föreningar

”Med tidigt beslut och start, så kostar certifieringen mindre”

HALLÅ DÄR...

Marika Gille, ny chef för certifieringen BREEAM på Sweden Green Building Council (SGBC). – Certifiering är viktigt då det är ett bevis på att fastigheten upprätthåller en viss kvalitet och är en mer hållbar byggnad. Alla måste hjälpa till i omställningen till en mer hållbar framtid och certifieringarna är ett verktyg som kan användas i den omställningen.


Politikerna tar inte sitt ansvar för hållbart byggande och förvaltning

Nu släpper Sveriges ledande medlemsorganisation för hållbart samhällsbyggande, Sweden Green Building Council (SGBC) sin årliga Novus-studie över svenskarnas kunskap och attityder om hållbarhet inom bygg- och fastighetsbranschen.


Partnertext från Sweden Green Building Council

Lyssna på Årets person inom hållbart byggande, Johan Knaust, VD på K2A 

Välkommen på lunchwebbinarium som arrangeras av SGBC, nu på fredag 21 april. Johan Knaust, VD på K2A, utnämnd till Årets person inom hållbart byggande, berättar om hur ett fastighetsbolag kan axla miljöansvaret.


Boosta förvaltningen med iDrift – höj nivån med fler poäng

Miljöbyggnad iDrift är ett certifieringssystem som vill förbättra hållbarhetsarbetet med byggnader som redan är i drift. Genom att certifiera byggnaderna och samla poäng ser man till att hålla hög nivå på förvaltningen – och bli bättre med tiden.


Än mer handfast vägledning för hållbarhetsbygge från SGBC

SGBC lanserar en uppdatering av manualen Citylab. Versionen 4.0 innehåller bland annat cirkularitet, klimatanpassning och biologisk mångfald i vatten och ska vara en mer handfast vägledning.


Årets vinnare i Sweden Green Building Awards

Årligen prisas aktörer och individer som bidragit och inspirerat till ett hållbart samhällsbyggande. Sveriges ledande medlemsorganisation inom området: Sweden Green Building Council delar ut Sweden Green Building Awards inom åtta kategorier.


SGBC lanserar Miljöbyggnad iDrift 2.0 – för hållbarhetsarbetet i befintliga byggnader

Sweden Green Building Council lanserar en ny generation av certifieringssystemet Miljöbyggnad iDrift. Systemet är ett effektivt verktyg som skapar miljö- och klimatnytta genom åtgärder och certifiering av befintliga byggnader.


Partnertext från Sweden Green Building Council

”Förvaltare är jätteviktiga för Sveriges klimatarbete”

En ny generation av Miljöbyggnad iDrift har just kommit. Certifieringen hjälper till att driva arbetet med hållbara byggnader och förvaltning och kan vägleda till relevanta miljöåtgärder. Vi frågar Carolina Larsson på SGBC om vad som är nytt.


Partnertext från Sweden Green Building Council

”Man vinner på att utbilda alla i kedjan”

Vi pratar med SGBC:s utbildningschef, Cecilia Houtkamp om fördelarna med deras företagsanpassade utbildningar och varför de blir alltmer populära.


Stor uppslutning och supernöjda besökare

Tisdagen den 24 maj öppnade vi äntligen dörrarna till eventet som vi väntat på i två års tid – Framtidens Förvaltare. Det blev succé, vågar vi påstå.


Partnertext från Sweden Green Building Council

Turning Torsos projektledare ger tips om Miljöbyggnad iDrift

Nordens högsta skyskrapa har certifierats med Miljöbyggnad iDrift nivå Silver. Det välkända landmärket reser sig 190 meter över havet i Västra hamnen i Malmö. Det är först ut av HSB Malmös befintliga byggnader att miljöcertifieras.


SBB utför Sveriges största certifiering med Miljöbyggnad iDrift

Miljöbyggnad iDrift är ett verktyg i Sverige för att skapa en hållbar förvaltning av befintliga fastigheter. Nu certifierar SBB, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, 500 av sina befintliga byggnader för att sedan certifiera ytterligare 500.


Partnertext från Sweden Green Building Council

Är certifiering rätt för dig?

Miljöbyggnad är ett svenskt certifieringssystem som funnits på marknaden sedan 2008. Det har främst använts för ny- och ombyggnationer, men har nu även ett nytt certifieringssystem under samma varumärke, anpassat för byggnader som redan är i drift.


Partnertext från Sweden Green Building Council

Fokusera på det befintliga fastighetsbeståndet

En certifiering med Miljöbyggnad iDrift syftar till att få kontroll på en byggnads skick och vilka resurser den använder, så att inte mer används än som krävs.


Så lyckades första stora miljöcertifieringen

K2A miljöcertifierar hela sitt fastighetsbestånd. På bara fyra månader tog de fram certifieringsunderlag för 75 befintliga byggnader. Karina Antin, hållbarhetschef på fastighetsbolaget berättar hur det gick till.


Första certifieringen för NollCO2

Sverige blir först med en certifiering för helt koldioxidneutrala byggnader. Systemet som tagits fram av SGBC är också först med att beakta hela byggnadens livscykel.


Partnertext från Sweden Green Building Council

Alla SGBC:s kurser hålls online

SGBC har marknadens största utbud av kurser och har utbildat flera tusen personer i hållbart samhällsbyggande. I år erbjuder vi bara webbutbildningar för att kunna fortsätta erbjuda kurser, trots förändringarna i samhället.


Miljöbyggnad iDrift nu i drift

Nu lanseras den nya certifieringen Miljöbyggnad iDrift, ett verktyg för att driva arbetet med en hållbar förvaltning av befintliga byggnader och vägleda till relevanta miljöåtgärder.  Certifieringen är utvecklad av Sweden Green Building Council (SGBC).


Sveriges mest hållbara stadsdel 2035

Med målet att vara Sveriges mest hållbara stadsdel år 2035 väljer Västra Hamnen i Malmö Citylab för att utvärdera stadsdelens hållbarhetsprestanda.


”Vi kan göra störst skillnad i befintliga byggnader”

Sweden Green Building Councils vd Lotta Werner Flyborg berättar om det nya partnerskapet med Förvaltarforum, och det som blir ytterligare steg mot hållbarhet i alla led.


Ny chef för Miljöbyggnad

Sweden Green Building Council (SGBC) förstärker organisationen genom att rekrytera Jimmy Möller som ny chef för Miljöbyggnad.


Först ut med att använda nya Citylab

Fabege med Arenastaden i Solna, Älvstranden Utveckling med Lindholmen i Göteborg samt Akademiska Hus med Örebro Campus är först ut att använda nya Citylab.


Bolaget med flest miljöcertifierade hus

Riksbyggen har nu 200 byggnader certifierade i Miljöbyggnad och är därmed den aktör med flest certifieringar i miljöcertifieringssystemet som drivs av Sweden Green Building Council.


Tyck till om Miljöbyggnad i Drift

SGBC:s certifieringssystem för befintliga byggnader är snart klart för att ta i drift. Men först får branschen och medlemmar en sista chans att tycka till.


HSB:s certifiering nr 100 i Miljöbyggnad

Nu är certifieringen i Miljöbyggnad klar för brf Finnboda Trädgårdar i Stockholm. Därmed har HSB 100 byggnader certifierade i Miljöbyggnad.


Nu kan du certifiera hela stadsdelar

Den nya certifieringen Citylab Certifiering av en stadsdels hållbarhet utvärderar hållbarhetsprestandan i stadsdelar.


Vinnarna i Sweden Green Building Awards 2019

Den 11 oktober korades vinnarna i Sweden Green Building Awards – Sveriges mest prestigefyllda pris för hållbart samhällsbyggande.


Ny version av Breeam In-Use på remiss

Nu finns en ny version av BRE:s internationella miljöcertifiering för befintliga byggnader – BREEAM In-Use – i en remissversion.


Vd för Sweden Green Building Council

Lotta Werner Flyborg blir ny VD för Sveriges snabbast växande hållbarhetsorganisation, Sweden Green Building Council, SGBC.


Hjälp SGBC döpa nytt certifieringssystem

Sweden Green Building Council, SGBC, vill ha hjälp att hitta ett gångbart namn på sitt nya certifieringssystem som tar sikte på förvaltning. Det nya certifieringssystemet…


Chris Österlund vinner hållbarhetspris

Återbruk, trivsel och jämställdhetsarbete. Därför vinner Botkyrkabyggens vd Chris Österlund Sweden Green Building Award i kategorin hållbar stadsutveckling.


Snart möjligt certifiera befintliga hus

Flera fastighetsägare testar just nu det nya systemet Miljöbyggnad Drift och förvaltning som gör det lättare att certifiera och minska miljöbelastningen i befintliga hus. Förhoppningen är att systemet ska vara i gång till årsskiftet.


Vinnarna av Sweden Green Building Awards

Sweden Green Building Awards 2017 delades ut till sex personer och projekt som varit ledstjärnor inom hållbart samhällsbyggande.


Chef för Citylab på SGBC

Sweden Green Building Council får en ny chef för Citylab från och med den 1 december. Sigrid Walve, som idag är utvecklingsledare för samhällsbyggnad på…


De kämpar om Sweden Green Building Award

Sex finalister är nominerade till priserna Årets Breeam-byggnad och Årets Leed-byggnad.


Nytt verktyg ska hjälpa fastighetsägare

SGBC ska ta fram ett nytt verktyg kallat Miljöbyggnad för förvaltning. Det ska hjälpa fastighetsägare att uppfylla lagkraven och bli bättre förberedda inför en eventuell certifiering.


”Trygghet vid renovering övervinner rädslan för förändring”

KRÖNIKA

Om vi ska kunna minska energislösandet i våra bostadsområden måste vi få igång renoveringen. Men vi måste sluta fokusera på teknik och lönsamhet, skriver Linnea Olsson och Bengt Wånggren på SGBC.


Järfälla först med att certifiera hel stadsdel

Just nu genomför Järfälla kommun samråd för sin största detaljplan, Barkarbystaden 3, omfattande 4 000 – 5 000 bostäder, verksamheter, handel och annan service. Ambitionen…


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega