KOMPETENS & UTBILDNING
Partnertext från Aff

”Utan Aff-avtalen skulle jag inte ens ha ett jobb…”

 

Martin Widmark, förvaltare på Riksbyggen Skaraborg, har gått Aff Forums webbutbildning i Aff. Den lanserades i september 2018 och blev snabbt populär. Under första året har flera hundra personer förkovrat sig, och ett antal har även gjort tillhörande test och erhållit diplom.

Riksbyggen ordnar utöver webbutbildningen en fördjupande kursdag internt, som hålls av Anna Cedvén och Hanna Douglas på Förvaltningsstrategi. Då ligger fokus på Riksbyggens situation och diskussioner kring verkliga och fiktiva händelser.

Under utbildningen går man igenom olika huvudavsnitt som till exempel ABFF och Strukturen i Aff. Varje avsnitt är sedan uppdelat i många mindre delar, som deltagarna kan göra när det passar.

Martin Widmark.

”Tvingades läsa ABFF”
– Det var en jättebra utbildning, säger Martin. En av de bästa sakerna var att jag tvingades läsa ABFF ordentligt, något jag inte riktigt har brytt mig om innan. Det finns inget som var dåligt, men om man försöker göra den på för kort tid blir det väl mastigt med all information. En annan bra sak var att det blandades texter, filmer och frågor man skulle svara på.

Utbildningen kan göras oavsett om du har tidigare erfarenhet av Aff eller inte. Något som kan vara bra är dock att ha en viss erfarenhet av att arbeta som beställare eller leverantör, något Martin håller med om.

– Det var lättare att ta in teorin när jag kunde koppla det till mitt dagliga arbete, framförallt när det kom till diplomtestet.

Relevant erfarenhet underlättar
Martin var en av de första att klara diplomtestet, och kan nu stoltsera med ett diplom och en ”badge” på LinkedIn.

– Testet var utmanande, men det ska ett diplomtest vara. Jag var orolig för tidsbegränsningen, men det hade jag inte behövt.

För att klara testet bör man ha gått igenom utbildningen noga, och det underlättar med relevant erfarenhet från arbetet.

– Trots att jag arbetar med Aff-avtal så hade jag inte klarat testet utan utbildningen. Den har gett mig mycket värdefull kunskap, som jag använder dagligen i mitt arbete. Nu känner jag mig mycket tryggare i relationen med våra kunder, och går gärna igenom våra avtal med dem.

Tillgänglig under ett år
Något som uppskattas med utbildningen är även att man har den tillgänglig under ett år, så att man kan gå tillbaka och leta upp något man funderar över. Och utöver det kan man dessutom förlänga den att fortsätta gälla år efter år. Då får man dessutom tillgång till nya avsnitt som läggs ut.

Så vad är det viktigaste som Martin fick med sig från utbildningen?

– Det är så mycket att jag nästan inte kan börja. Förutom att jag lärde mig massor om Aff, så insåg jag att utan Aff och våra kundavtal skulle jag inte ens ha ett jobb. Alla som kommer i kontakt med ett Aff-avtal borde verkligen gå den här utbildningen. Och har ni möjlighet, boka en uppföljningsdag särskilt för ert företag!

Aff samlar webbutbildningar i plattformen Aff Akademin. Läs mer här
Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega