Kompetens / Nytt om utbildning & kompetens
Partnertext från Aff

Digitalt + IRL = bästa av två världar

Aff kombinerar den digitala utbildningen Aff Akademin med en heldags fördjupning där man träffas och fördjupar sig i olika frågor. En av deltagarna, byggprojektledaren Stefan Faleke, berättar om fördelarna med fördjupningen.

Detta år har vi kastats in i digitala möten och utbildningar, och det med varierande resultat. Över linjen verkar det trots allt ha gått förvånansvärt bra. Inom Aff hade vi redan innan lanserat en digital utbildning, helt och hållet uppbyggd för att göras i lugn och ro framför datorn.

Vissa saker, som en livlig diskussion i ett klassrum, är dock svåra att få till på distans. Därför har Aff prövat att kombinera den digitala utbildningen Aff Akademin med en heldags fördjupning där man får träffas och fördjupa sig i olika frågeställningar.

En av deltagarna var Stefan Faleke, en erfaren projektledare inom bygg- och fastighetsbranschen som driver konsultbolaget A&S Faleke AB.

Om vi börjar med den digitala biten – vad är dina kommentarer om Aff Akademin Diplomutbildning Bas?
– Den var väldigt bra! Eftersom de rena teoriavsnitten blandades med verklighetsbaserade frågor och övningar som fick mig att tänka till själv när jag satt där framför datorn.  Det var också bra att den var så tydligt uppdelad i mindre avsnitt, det blev lätt att pausa när man behövde samt att hoppa tillbaka för repetition. När det bara är inspelade föreläsningar kan man ju inte göra så, säger Stefan Faleke.

Vad hoppades du få ut av fördjupningsdagen?
– Dels att få träffa kollegor i branschen och höra om deras vardag med Aff-avtal, och att få dyka ner i situationer och ABFF. Eftersom jag också arbetar mycket med AB och ABT vet jag hur viktigt det är med branschregelverken, och generellt läser vi dem alldeles för lite.

Infriades dina förväntningar?
– Så var det absolut. Det var en bra blandning av både beställare och leverantörer där, så alla olika perspektiv kom fram. Annars är det lätt att man som beställare inte ser och förstår leverantörens vardag – och tvärtom. Nu fick vi målande exempel från verkligheten med väldigt bra diskussioner, och jag är säker på att många fick ”aha-upplevelser”. Vem har till exempel funderat på om utbrända bilar ska hanteras som övrigt skräp på en gräsmatta? En fråga som en av deltagarna ställds inför i sitt uppdrag.

Det här att kombinera självstudier digitalt med en fördjupning IRL – vad tänker du om det?
– Det är ett riktigt bra koncept – en gemensam plattform som alla har gjort ger en helt annan nivå på kursdagen. Det gjorde att vi direkt kunde komma in på olika exempel och diskutera utefter dem, istället för att traggla teori först. Och en kursdag IRL tillför saker som man inte kan få på en digital dag – att träffas och låta diskussionerna få ta lite stickspår t.ex. Eller att prata med kollegor över kaffet.

Till de som funderar på om de ska gå en sådan kurs, vad säger du?
– Klart du ska! Man kan aldrig bli fullärd, det finns alltid något att lära. Och den digitala grunden gör att kursdagen blir extra rolig med mycket verklighetskoppling.

 

Till vintern kommer en ny chans att gå vår fördjupningsutbildning, så håll ögonen öppna på https://www.aff-forum.se/utbildning/kurser

Du kan också anmäla dig till vårt nyhetsbrev på info@aff-forum.se

 

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens

Bli den första att kommentera "Digitalt + IRL = bästa av två världar"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega