Äntligen ett seminarium för fastighetsförvaltare

I samband med seminariet får du möjlighet att ta en titt på nya Scandic Continental.

I februari är det dags för Förvaltarforums seminarium Framtidens Förvaltare. Initiativtagaren Ove Nordqvist berättar att allt fokus ligger på förvaltning och deltagarnas egna frågor.

Framtidens Förvaltare äger rum den 2 februari på Scandic Continental i Stockholm. Här får du som arbetar professionellt med fastighetsförvaltning möjlighet att delta i ett seminarium som bara tar upp de största utmaningarna i ditt arbete i dag och i framtiden.

Ove Nordqvist, partner på Förvaltarforum och initiativtagare till Framtidens Förvaltare.

Ove Nordqvist, partner på Förvaltarforum och initiativtagare till Framtidens Förvaltare.

Varför behövs det här seminariet?
– Jag tycker inte att det finns något annat seminarium som enbart har fokus på förvaltningsfrågor, men det har det här seminariet, säger Ove Nordqvist, partner på Förvaltarforum och den som har utformat programmet på Framtidens Förvaltare.

Vem riktar sig seminariet till?
– Till alla som har förvaltarrollen. De kan ha olika titlar i olika bolag, men det är de som svarar för driftnettot i fastigheten och är budgetansvariga, men också deras chefer. Vi fokuserar på intäkter, kostnader och hållbarhet.

Vad är tanken bakom programmet?
– Jag vill ta upp frågor som berör förvaltarna i dag och kommer att beröra dem i framtiden. Programmet riktar sig till dem som vill hänga med och här får de lite av varje. Till exempel blir det föredrag som berör intäkter, digitalisering och hållbarhet för folk som vill ligga i framkant.

– Vi har också ett föredrag om Aff, som förvaltare kan använda till en hel del. Sölvesborgshems vd berättar om annorlunda idéer från flygbolagens värld. Vi tar upp utmaningarna som förvaltningsbranschen står inför i framtiden. Tunga branschföreträdare berättar om sin syn på utmaningarna. Sen har vi en paneldebatt som summerar vad som har tagits upp under dagen.

Hur skiljer sig seminariet från andra?
– Det finns ingen annan i branschen som arrangerar seminarier som enbart fokuserar på förvaltningsfrågor och låter deltagarna delta i en diskussion. Vi har tid för diskussion och det blir ganska korta föredrag, högt tempo och många föredragshållare.

– Att deltagarna deltar aktivt är lite annorlunda och sker inte så ofta i dag. Ofta sitter man bara och lyssnar och sedan går man därifrån. Men vi vill att de som är med också får möjlighet att säga något.

Hur får deltagarna komma till tals?
– Efter varje presentation ställer föredragshållarna frågor till publiken. Deltagarna svarar med en mentimeter som de laddat upp i förväg på sin mobiltelefon och sedan får de möjlighet att ställa egna frågor, bidra med åsikter och dela med sig av sin kunskap och erfarenhet.

Är det något speciellt skäl som gör att man ska vara med?
– De här frågorna kommer att påverka dig i framtiden som förvaltare.

Är det något i programmet som sticker ut?
– Mötesevangelisten Micke Darmell får en hel timme på sig att gå igenom hur vår möteskultur ser ut i företagen och hur man kan förbättra den. Är det något som alla är trötta på så är det att sitta på dåliga möten. Här får man många tips om hur man kan effektivisera möten och det är något som vi alla kan bli bättre på.

 

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega