Vill du nå våra 25 000 andra förvaltare?
Vill du ha förvaltarforum direkt i mailen?
Förening / Nytt från organisationer & föreningar
Partnertext från Aff

”Aff gör det lättare att förstå vad som förväntas”

Paul Wan, koncernchef för H2M ser många fördelar med att använda Affs mallar.

Fastighetsförvaltning, fastighetsdrift och service management är komplexa tjänster. Arbetet bedrivs varje dag och påverkar både fastigheterna och dem som arbetar eller bor där. Med andra ord är det inte underligt att ett avtal om dessa tjänster kräver en del eftertanke.

För att få ett tydligt avtal med skäliga villkor använder branschen avtal baserade på Aff. Aff har funnits sedan 1995 och är i dag en naturlig del av fastighetsbranschen.

Som leverantör av teknisk fastighetsservice inom kommersiella och offentliga fastigheter är dessa avtal en del av affärsförutsättningarna för H2M. Bolaget startades 2003 och har i dag cirka 170 medarbetare och är sedan 2018 certifierat som en utmärkt arbetsplats av föreningen ”Great Place to Work”.

Företaget har en stor mängd avtal med många olika beställare, både offentliga och privata – större och mindre. Nästan samtliga avtal baseras på Aff, åtminstone när det gäller beskrivningen av själva arbetet.

Parterna gemensamt
Aff är framtaget av parterna gemensamt, vilket är en viktig fråga enligt Paul Wan som är koncernchef för H2M. Det skapar en trovärdighet för mallarna, och medför att de kan användas oavsett om det är beställare eller leverantör som skapar avtalet.

– Ett Aff-avtal har dessutom en tydlig struktur, vilket gör att vi som leverantör har lättare att förstå vad som förväntas av oss i en entreprenad, säger Paul Wan. Genom att använda Aff-mallarna minskas risken för missförstånd och misstolkning av avtalet, samt gör det enklare för oss att kalkylera. Utan Aff skulle alla avtal ha olika utseende och det skulle bli svårare att utbilda vår personal.

Sedan förra året är H2M medlemmar i branschföreningen Aff som står bakom Aff-dokumentationen.

– Vi tycker att det är viktigt som aktör i en bransch att medverka i en branschförening och vi ville vara delaktiga och försöka bidra till utvecklingen av vår bransch, säger Paul. Enligt honom har medlemskapet motsvarat förhoppningarna, då de redan medverkat i flera olika aktiviteter.

Utveckling roligt och viktigt
Utveckling är både roligt och viktigt, och det sker kontinuerligt inom Aff i både stort och smått. Våra utvecklingsprojekt kan gälla allt ifrån att uppdatera ett avsnitt av Aff-mallarna till att ta fram en helt ny e-utbildning om Aff.

Medlemmar får ansöka om att delta i projektgrupperna, och dessa innehåller både beställare och leverantörer. Paul är själv medlem i Aff:s senaste utvecklingsprojekt, och träffar på så sätt andra aktörer i ett avslappnat forum.

– När leverantörer och beställare arbetar tillsammans bidrar vi till att utveckla branschen. Dessutom är det både roligt och utvecklande att föra diskussioner med andra som delar våra erfarenheter, fast på andra sätt.

Bli den första att kommentera "”Aff gör det lättare att förstå vad som förväntas”"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega