Kompetens / Nytt om utbildning & kompetens
Partnertext från Aff

Får det vara en paragraf till kaffet?

Vi vet alla att vi måste uppdatera oss för att inte tappa kompetens, men är schemat fullt är det svårt att klämma in kurser. Aff ordnar därför frukostseminarier. De sänds även som webbinarier, så att man kan vara med oavsett var man befinner sig.

Senaste seminariet behandlade den eviga frågan hur man ska agera när verklighet och avtal inte stämmer överens. Den situationen uppstår sannolikt under en avtalsperiod, och ändå verkar vi ofta vara oförberedda på det. Och likt strutsar stoppar vi huvudet i sanden och hoppas att situationen ska gå över av sig själv.

Men så blir det ju oftast inte, så vad gör vi då?

Har du ett avtal som baserar sig på ABFF så behöver du inte fundera, grundreglerna löser det mesta om du kan dem. Men som vanligt underlättar det om man har fått hjälp att sätta reglerna i ett sammanhang. Och precis just det ägnade vi seminariet åt.

Så samtidigt som deltagarna drack morgonkaffe fick de både juridiska regler och praktisk hantering serverade som tillbehör.

Ja – det fungerar att vara med via webben!
Hybridmöten är kända för att vara svåra, fungerar hybridseminarier bättre? Enligt våra deltagare är svaret på den frågan ”JA!”.

För många är det dessutom lättare att våga ställa frågor i chatten än att ställa dem högt i ett stort sällskap.

Det kommer oftast lika många frågor från våra deltagare på webben som från rummet, och vi läser alltid upp frågorna högt för att alla ska höra.

Vilket är bäst – webbinarium eller att vara på plats?
Fördelarna med att dela på webben är framförallt att slippa åka någonstans. Det ger en möjlighet för alla i hela landet att delta, och man hinner till nästa möte. Ja, och så möjligheten att ställa frågor i chatten då. Nackdelen är att man får ordna sitt morgonkaffe själv.

Fördelarna med att vara på plats är såklart den goda frukosten, men framförallt möjligheten att skaffa sig kontakter. På varje seminarium så uppstår det nya bekantskaper och redan bekanta pratar om vad som har hänt sedan senast.

Det är också en del av kompetensutvecklingen!

Nästa tillfälle, 1/6
Så, passa på att ta en paragraf till morgonkaffet nästa gång vi har ett frukostseminarium den 1/6. Den gången kommer det handla om ersättningar, den allra största grunden till oenighet mellan beställare och leverantörer.

Aff:s kommande seminarium

Aff:s frukostseminarier behandlar olika frågor som brukar uppstå i Aff-entreprenader och är öppna för alla som är intresserade. Mer information och kommande seminarier hittar du här.

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega