Kompetens / Nytt om utbildning & kompetens
Partnertext från Aff

Frukostseminarium på webben – funkar det?

Henrik Nilsson på Halmstad Fastighets AB berättar vad han tycker om Affs webbinarium.

Aff genomför regelbundet frukostseminarier där vi diskuterar något som kan intressera den som är part i ett Aff-avtal. Sedan en tid tillbaka provar vi att även köra seminariet som ett webbinarium för dem som inte är på plats.

Deltagaren loggar in och får ta del av både presentationen och en kamera som visar föredragshållaren. I en chattfunktion kan man ställa frågor som läses upp av en moderator, så att alla i lokalen hör.

Visst, man missar den goda frukosten och möjligheten att träffa trevliga personer – men hur fungerar det i övrigt? Vi ringde upp en av våra deltagare från senaste seminariet som deltog via webben, Henrik Nilsson från Halmstads Fastighets AB.

Hej Henrik, du var med på webbinariet senast när det handlade om funktionsentreprenader. Hur kom du på att du skulle anmäla dig?
– Det kom ett nyhetsbrev med information om seminariet, och de nyhetsmejlen får vi eftersom vi använder Aff Avtalssystem. Jag och en kollega som arbetar med upphandling av Aff-entreprenader tyckte att det lät intressant och anmälde oss.

Fungerade det bra att delta via webben?
– Det var lite tekniskt strul i början, och vi såg inte själva presentationen. Men det löstes och sedan fungerade det jättebra. Vi såg både själva presentationen och talaren, och hörde vad som sades. Det som skiljer är ju att man inte träffar andra människor, men utöver det så blir det lika engagerande att vara med digitalt som att vara på plats.

Finns det någon fördel med att delta digitalt?
– Ja det tycker jag. Dels är det väldigt kostnadseffektivt, både vad avser anmälningsavgiften och vad avser tidsaspekten. I det här fallet var det billigare än att delta fysiskt, och vi behövde inte lägga någon annan tid än vad själva föredraget tog. Det blir inte heller några reskostnader, vilket annars är fallet för oss som håller till i Halmstad. Seminarierna är då oftast i Göteborg eller Malmö, och då tar det både lång tid och kostar pengar.

– Det är helt enkelt så att det lättare blir av när man är med digitalt, och det är ju en bra förutsättning!

Är det något du vill skicka med till dem som funderar på om det är någon idé att anmäla sig till ett webbinarium?
– Det är bara att anmäla sig! Det är lätt att klämma in i kalendern och det kan vara väl investerade kronor för att få ut mycket utbildning. Om det inte visade sig vara så bra så var det ingen stor förlust.

Vi ses den 2 juni
En bieffekt av att köra seminariet som ett webbinarium är att vi kan spela in dem och låta fler ta del av dem i efterhand. Då kan man inte ställa frågor, men man kan ändå ta del av vad som sades och visades.

Nu hoppas vi på Aff Forum att nästa frukostseminarium kan genomföras både på plats och via webben. Men om restriktionerna på att träffas ”IRL” kvarstår kommer vi att genomföra det som ett helt digitalt seminarium, och hoppas självklart på en stor uppslutning.

Vi ses den 2 juni, när Anna Cedvén pratar på temat ”När avtal och verklighet skiljer sig åt”.

 

 

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega