Vill du nå våra 25 000 andra förvaltare?
Vill du ha förvaltarforum direkt i mailen?
Kompetens / Nytt om utbildning & kompetens
Partnertext från Aff

Starta året med en kurs i Aff

I dessa dagar har vi videomöten på löpande band och inkorgen svämmar över av erbjudanden rörande digital utbildning. Mycket går utmärkt att göra digitalt, som till exempel att lära sig mer om Aff.

Ingen vet hur många avtal i landet som baserar sig på Aff, men att det är många tusen kan vi vara säkra på. Allt från ett litet avtal om trappstäd till stora förvaltningsentreprenader för många miljoner kronor årligen.

Men hur många av dem som idag är kontaktperson för ett Aff-avtal har tillräckliga grundkunskaper för att känna sig trygga i en tolkning av avtalet?

Med tanke på gensvaret för utbildningen Aff Diplomutbildning Bas så finns det åtminstone ett stort behov av en lättillgänglig grundutbildning. Över 1 000 personer har sedan starten 2018 lärt sig mer om hur Aff fungerar, i sitt eget tempo hemma på företaget.

Vad är Aff Diplomutbildning Bas?
Aff Diplomutbildning Bas är en webbutbildning, där innehållet delas upp i många mindre delar för att det ska bli lätt att lära sig. Texter varvas med filmer, bilder och övningsexempel, och man kan pausa och återkomma till utbildningen när man vill.

Det är alltså inte videos med en inspelad föreläsare, utan en professionellt uppbyggd e-utbildning. För den som vill testa sina kunskaper finns även möjligheten att avsluta med ett test och bli diplomerad i Aff.

Vem har nytta av utbildningen? Alla som kommer i kontakt med entreprenader som baseras på Aff helt enkelt. Oavsett om man är beställare eller leverantör, om man är upphandlare eller förvaltare. Utbildningen ger dig en trygg plattform för att kunna tolka ett befintligt avtal, likväl som den skapar förståelse för den som är i färd med att skriva ett nytt avtal.

Aff Dimplomutbildning Bas är en omfattande kurs och ger dig kunskaper som motsvarar en normal 2-dagars kurs med föreläsare. Skillnaden är att du gör den hemma i din egen takt, och kan dessutom gå tillbaka och repetera när du vill.

Fördjupa dig
För den som vill fördjupa sig mer kan man senare komplettera med Aff:s egna fördjupningsdag, där vi träffas fysiskt och diskuterar kring vanliga frågeställningar. Första fördjupningsdagen genomfördes under september, och så här sade en av deltagarna:

”Det är ett riktigt bra koncept – en gemensam plattform som alla har gjort ger en helt annan nivå på kursdagen. Det gjorde att vi direkt kunde komma in på olika exempel och diskutera utefter dem, istället för att traggla teori först. Och en kursdag IRL tillför saker som man inte kan få på en digital dag – att träffas och låta diskussionerna få ta lite stickspår t.ex. Eller att prata med branschkollegor över kaffet.”

Planerat tillfälle för fördjupningsdagen är i slutet av maj, under förutsättning att restriktionerna tillåter genomförandet.

Nytt för i år är även en fördjupningsmodul för dig som står i begrepp att göra en Aff-upphandling. I den modulen går vi igenom vad som gäller specifikt i upphandlingsskedet, såsom att bestämma sig för:

  • Vad entreprenaden ska omfatta
  • Hur ersättningsmodellen kan byggas upp
  • Om det ska vara en utförande- eller funktionsentreprenad
  • Hur man ska hantera anbudstid med visningar

Upphandlingsmodulen beräknas vara tillgänglig under mars och riktar sig främst till upphandlare.

 

Läs mer om Aff Akademin och utbildningen Diplomutbildning Bas här

 

 

 

 

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens

Bli den första att kommentera "Starta året med en kurs i Aff"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega