Kompetens / Nytt om utbildning & kompetens
Partnertext från Fastighetsägarna Sverige

Investera i kunskap och kompetens i dig och ditt företag!

Linda Bringestad på fastighetsbolaget Asplunds Fastigheter i Örebro gick kursen Fastighetsföretagande för något år sedan och här berättar hon vad hon tog med sig från den. Fastighetsägarna arrangerar kursen i samarbete med KTH och den ger 7,5 i högskolepoäng.

Syftet med kursen Fastighetsföretagande är att du genom utvidgad kunskap i fastighetsföretagandets väsentliga delar ska kunna fatta kortsiktiga och långsiktiga beslut kring underhåll, investering och förvaltning.

Kursen behandlar såväl fastighetsekonomiska bedömningar som investeringsbedömningar, branschspecifika redovisnings-, analys- och värderingsfrågor och det juridiska regelverket. Kursen är upplagd med såväl teoretiska pass som praktiska tillämpningar i form av seminarier och projektarbete. Kursen omfattar 7,5 högskolepoäng.

Nästa kursomgång startar mars 2023. Läs mer om kursen och anmäl dig snarast här.

Kursdeltagaren Linda berättar
Linda Bringestad på fastighetsbolaget Asplunds Fastigheter i Örebro gick kursen Fastighetsföretagande under hösten 2021.

Varför gick du kursen?
– Jag arbetar som förvaltare och min chef rekommenderade mig att gå kursen. Tidigare förvaltare på företaget har gått kursen och tycker att den fungerar bra som ett sätt att vidareutbilda sig på. Denna gång är vi faktiskt två personer från Asplunds, Elin och jag, som går kursen samtidigt. Jag har tidigare gått andra kurser som Fastighetsägarna anordnat men på den här kursen är ju upplägget annorlunda då kursen stäcker som över flera tillfällen och dagar vilket gör att man hinner ta till sig innehållet på ett annat sätt.

Vad var bäst med kursen Fastighetsföretagande?
– Kursen har ett väldigt bra innehåll och många delar kan upplevas som komplicerade om det inte är det man jobbar med dagligdags MEN det räcker att man hänger med lite grann så klarar man av uppgifterna ändå, och alla föreläsare och kursansvariga är mycket behjälpliga om man kör fast eller behöver lite extra hjälp. Kursens styrka är den bredd som utbildningen ger och den höga kompetensen på alla föreläsare. Det är inspirerande att ta del av deras kunskap, men också att träffa de andra kursdeltagarna. En sak som jag uppskattar mycket med kursen är att lärarna är helt oberoende och man kan verkligen lita på deras svar då de inte representerar något företag som vill sälja tjänster eller produkter.

Vad skulle du säga till den som funderar på att gå kursen?
– Jag skulle absolut rekommendera att gå kursen! Förutom all kunskap du får med dig så träffar du andra kursdeltagare som du kan utbyta erfarenhet tillsammans med under kursens gång. Nätverket du bygger är halva grejen med kursen.

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega