Kompetens / Nytt om utbildning & kompetens
Partnertext från Fastighetsägarna Sverige

Möt Sara, vår stjärna till kursledare


Hyreslagen, besittningsskydd, bruksvärde och marknadshyra är begrepp som är bra att känna till när man är verksam inom fastighetsbranschen. Som kursledare är just förmågan att förklara det komplicerade och sätta det i ett sammanhang en viktig egenskap.

En stor favorit bland våra kursdeltagare är Sara Carlberg Hägglund. Med över 10 år som fastighetsjurist på Fastighetsägarnas kontor i Linköping har hon samlat på sig både erfarenhet och expertkompetens.

Hennes tidigare sommarjobb som guide i hemorten Vadstena följt av tiden på turistbyrå gav henne snabbt en grundtrygghet i att prata inför andra människor. Att ha ett helhetsperspektiv och ändå kunna skifta mellan olika områden.

Trygghet i sitt ämnesområde
Sara håller flera kurser, alltifrån grundläggande hyresrätt till att skriva lokalhyreskontrakt och fördjupningskurser för både lokal samt bostad. Och hon tycker att det är väldigt roligt.

Med trygghet i sitt ämnesområde har det blivit lättare med åren, vilket är något som lyser igenom. Det är lätt att ta fram ett exempel från verkligheten och sätta saker i perspektiv.

– Det ser jag som den stora fördelen med våra utbildningar, att vi kursledare faktiskt på daglig basis jobbar aktivt med de frågor som berörs på utbildningarna. Vi är inga professionella utbildare som enbart åker omkring och håller utbildningar, vi har hela tiden egna aktuella ärenden att relatera till. Det tror jag är en del av styrkan hos oss på Fastighetsägarna generellt, säger Sara.

Utbildning är levande
Det viktigaste när man går en kurs är inte alltid att komma ihåg precis allt och känna sig fullärd efter en hel dag på skolbänken.

Utbildning är någonting levande och det man lär sig kanske inte kan tillämpas direkt på kontoret dagen efter. Avgörande är istället att det ringer en klocka i bakhuvudet om att det här är något som behöver kollas upp lite närmare eller be om hjälp kring.

Där finns den stora vinningen i att gå en kurs. Kanske är det ett perfekt tillfälle att ringa rådgivningen och dubbelkolla formkraven för en uppsägning eller kanske gå tillbaka till sina anteckningar.

– Även om de som går kursen jobbar med sina fastigheter varje dag, så är det inte varje dag som de stöter på de här frågorna. Det blir mycket löpande hantering, administration och sånt som flyter på i vardagen. Sedan kommer problemen och man blir lite ställd. Vi jobbar istället med problemen varje dag och kan därför också snabbt sätta fingret på vad som behöver göras och hur de ska gå tillväga, avslutar Sara.

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega