Kompetens / Nytt om utbildning & kompetens
Partnertext från Fastighetsägarna Sverige

Högsta betyg till kompetenspaketet Uthyrare av lokaler

Fastighetsägarna Utbildnings kompetenspaket ”Uthyrare av lokaler” får högsta betyg av Yvonne Ylipää på kommunägda Karlshamnsfastigheter. Företaget hyr ut varierande lokaler, alltifrån kontor, förråd/lager, industrilokaler till restauranger med mera.

Varför valde du att gå kurs hos Fastighetsägarna Utbildning?
– Min chef har goda erfarenheter av er sedan tidigare och tipsade mig om kompetenspaketet Uthyrare av lokaler. Att skriva lokalhyreskontrakt ingår i mitt arbete som ekonomi- och fastighetshandläggare och för att få mera kunskap inom detta ämne anmälde jag mig till utbildningen. Priset var också förmånligt och formatet med endagsutbildningar passade mig bra.

Berätta lite kort om varje kurs i kompetenspaketet!

Grundläggande hyresrätt
– Hyresrätten är en viktig del inom fastighetsbranschen. Ert kursmaterial är innehållsrikt och lättförståeligt. Upplägget av kursen var bra, då läraren på ett proffsigt sätt tog upp och redogjorde för olika case. Det gjorde att hyresjuridiken blev intressant och rolig, trots att det var mycket att ta in på en dag.

Skriva lokalhyreskontrakt
– Kursen innehåller allt som man behöver veta för att kunna skriva ett hyreskontrakt. Man gör helt enkelt en djupdykning i hur man ska skriva ett hyreskontrakt och vad man bör tänka på. Det jag gillade mest var att vi gick igenom varje ruta i hyreskontraktet och fick en utförlig förklaring till vilka konsekvenser det kan bli om man kryssar i fel eller inte skriver något i en viss ruta, samt alla bilagorna man ska ha med. Det gäller att tänka till en extra gång innan det är dags för underskrift.

Hyresrätt – fördjupning lokaler
– Utbildningen är ett bra komplement för oss som jobbar med uthyrning av lokaler. På den här utbildningen får man ännu mera kunskaper om vad som gäller vid konkurser, uppsägningar, skadestånd och överlåtelse som är bra att ha med sig i bagaget.

Hur har du nytta av dina kunskaper som du fick med dig från kurserna?
– Just nu håller vi på att bygga en helt ny fastighet och skriver hyreskontrakt med nya hyresgäster som ska flytta in när bygget är klart hösten 2023. Jag har också nytta av kunskaperna när vi förnyar gamla avtal.

Vad ger du för helhetsbetyg?
– Jag kan varmt rekommendera fastighetsägarnas utbildningar. Kursledarna har en otrolig kompentens, lång erfarenhet och lär ut på bästa sätt. Kompetenspaketet innehåller allt du behöver och kursmaterialen har du alltid nära tillhands om du behöver gå tillbaka och titta igen. Fysiska möten kan jag rekommendera. Dels har ni fantastiska utbildningssalar och inte så stora grupper vilket gör att det blir mer personligt och trevligt. Dels får man möta andra människor inom samma bransch med olika arbetslivserfarenheter.

Utbildning – Välj mellan fem olika kompetenspaket

Våra kompetenspaket rekommenderar vi till dig som är ny i branschen eller som vill kompetensutveckla dig inom din yrkesroll. Varje paket innehåller tre eller fyra kurser med fokus på den grundläggande juridiska kompetensen som är viktig att ha i ditt företagande eller arbetsområde.

– Ny som fastighetsägare
– Förvaltare
– Uthyrare av bostäder
– Uthyrare av lokaler
– Bygg och renovering

Läs mer här.

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega