Kompetens / Nytt om utbildning & kompetens
Partnertext från Fastighetsägarna Sverige

Vår populära kurs Fastighetsföretagande ger dig högskolepoäng

På Fastighetsägarna tycker vi kunskap och kompetens är viktigt. Därför är vi glada att även kunna erbjuda kurser som ger högskolepoäng. Kursen Fastighetsföretagande ges i samarbete med KTH.

I veckan avslutades vårens kurs och vi vill därför rikta ett stort grattis till alla våra flitiga kursdeltagare som nu genomfört vår högskoleutbildning. Vi passade på att få en pratstund med Jacob Witt från fastighetsbolaget Bästa Bostaden i Helsingborg AB som gått kursen Fastighetsföretagande.

Stort grattis till examen och 7,5 högskolepoäng efter att du genomgått Fastighetsägarnas högskolekurs Fastighetsföretagande Jacob!

Varför har du gått kursen?
– Stort tack! Detta är faktiskt mina första högskolepoäng! Jag gick kursen eftersom jag aldrig formellt utbildat mig inom fastighetsföretagande. Jag har dock en praktisk och erfarenhetsmässig grund att stå på genom att ha drivit bolag och jobbat i branschen i snart 6 år.

– Utbildning är alltid bra och ju djupare kunskap och förståelse man har kring något, desto tryggare och mer träffsäkra beslut kan man ta. Jag tycker det är kanon att få grundläggande kunskaper om ämnen som juridik, bokföring och investeringsanalys — inte för att du tvunget ska göra allt själv, men för att på ett bättre sätt kunna upphandla tjänster och få mer kvalité i dialogen med samarbetspartners.

– Fastighetsbolag har ofta inte särskilt många anställda i förhållande till affären och då är det praktiskt att kunna lite av varje.

Vad var bäst med kursen Fastighetsföretagande?
– I ett litet familjeägt fastighetsbolag gör man nog ofta som man alltid har gjort och därför var det väldigt intressant att träffa andra kursdeltagare i liknande situationer, men också lära sig vad ”skolan lär ut” inom dessa områden. Jag har lärt mig genom jobbet vad som fungerar och inte fungerar och att då få möjlighet att jämföra kunskaper och erfarenheter med hur kursen lärde ut hur man ska tänka, räkna och agera var mycket intressant och lärorikt. Ju mer man kan, desto lättare och roligare blir det ju också att lära sig mer.

Vad skulle du säga till den som funderar på att gå kursen?
– Gå kursen! Om inte för att lära dig mer och få ett helhetsgrepp om fastighetsföretagande, så för att träffa andra likasinnade eller personer som är helt olika dig och dina erfarenheter. Väl spenderade dagar i vackra lokaler, med kanonbra litteratur och sällsynt goda luncher.

Läs mer om kursen här.

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega