KOMPETENS & UTBILDNING
Partnertext från Newton

Erfarenhetsutbyten stärker fastighetsförvaltaren i sin roll

Fastighetsförvaltaren har en ansvarsfull roll som kräver stor kompetens inom flera områden såsom ekonomi, teknik, juridik och kommunikation. Ibland även arbetsledning. Newtons kompetensträffar skapar nätverk och ger viktigt utbyte av erfarenheter.


Partnertext från Newton

Sanitetens nycklar – från dropp till stopp

Inom fastighetsvärlden varierar sanitetsutmaningarna från små detaljer som droppande kranar till omfattande systemproblem. Men med rätt kunskap förvandlas utmaningarna till möjligheter att förbättra våra byggnaders vatteneffektivitet.


Partnertext från Newton

Dyk in i framtidens förvaltning

Utforska teknisk hållbarhet och digitaliseringens möjligheter på vår kompetensträff. För dig som fastighetsförvaltare – här är evenemanget där vi tillsammans navigerar i branschens nya landskap.


Partnertext från Newton

Hitta framtidens stjärnor i branschen genom LIA

Framtiden för rekrytering inom bygg- och fastighetssektorn kanske redan finns här – och det heter LIA. Richard Rosengren, LIA-ansvarig på Newton, belyser hur denna praktikform från yrkeshögskolan är en effektiv väg att identifiera nästa generations talanger.


Partnertext från Newton

Har ni som fastighetsägare koll på lekplatssäkerheten?

Lekplatser gör att barn rör på sig och utforskar sin omgivning, samtidigt som de lär sig nya saker. Som ansvarig för skötsel och underhåll av lekplatser är det viktigt att ha uppdaterad kunskap om säkerhetskraven för att skapa en trygg lekmiljö.


Partnertext från Newton

Förebygg fukt- och mögelskador i tid

Fukt- och mögelskador kan leda till obehag och hälsoproblem. För att undvika sådana problem är det viktigt att både fastighetsägare och boende tar ansvar och åtgärdar problemen i tid. Lär dig mer på Newtons utbildningar.


Partnertext från Newton

Newton samarbetar med LUCO Akademi i högaktuella utbildningar

Newton erbjuder, tillsammans med LUCO Akademi, flera utbildningar inom de högaktuella kompetensområdena: Agil projektstyrning inom bygg-, fastighets- & anläggningsprojekt samt Byggarbetsmiljösamordning.


Partnertext från Newton

Validering av fastighetspersonal ökar

Hållbarhet pratas det om genom hela organisationen – men hur bra arbetar vi för hållbara medarbetare? Validering och fortbildning är ett sätt att lyfta både medarbetare och företag.


Partnertext från Newton

Fastighetsekonomisk kunskap hos medarbetare är avgörande

Investeringen i fastigheter har gett en stabil avkastning på investerat kapital med låga finansieringskostnader i kombination av en bra värdeutveckling. Det har gjort fastigheter till en attraktiv tillgång att investera i, men vad händer nu?


Partnertext från Newton

Vässa kunskaperna inom förvaltning

I en roll som förvaltare där arbetsuppgifterna varierar behöver du ha en bred kunskap. Se till att de kunskaperna blir dina för en smidigare vardag både för dig och andra. Upptäck utbildningen och boka idag!


Partnertext från Newton

Det behövs fler välutbildade fastighetsförvaltare

Fastighetsbranschen efterfrågar utbildade förvaltare. Newton tillgodoser behovet med en heltäckande utbildning. – Jag ville ha utbildning i högt tempo där man har praktisk nytta av det man lär sig, säger Anna Hedberg, fastighetsförvaltare på Nabo.


Partnertext från Newton

Teknikintensiva fastigheter kräver kompetent personal

I Newtons fastighetslabb kommer Bostads AB Poseidon att utbilda husvärdar i praktisk elteknik. Utbildningslokalen har pedagogiska labbmiljöer som är uppbyggda för att symbolisera en fastighet i miniatyr med driftcentral, trappuppgångar, lägenheter och till och med ett eget simulerat fjärrvärmenät.


Partnertext från Newton

Svenska Hus höjer kompetensen hos fastighetsskötarna

Svenska Hus, Affärsområde Bostad Skåne, vill ge sina fastighetsskötare rätt förutsättningar för att de på ett bättre sätt ska kunna möta sina utmaningar.


Partnertext från Newton

Stockholmshem ska utföra mer arbete i egen regi

”Utbildningen ska återspegla vår vardag och många av de arbeten vi utför är just praktiska.”


Partnertext från Newton

Fastighetsbranschen är branschen för mig

När Rengin Bayik 26, började sin karriär på HSB Stockholms kundtjänst kände hon direkt att hon kommit till rätt bransch. Snabbt började hon ta på sig fler och svårare uppgifter och ville vidareutbilda sig. I dag arbetar Rengin som fastighetsförvaltare på HSB.


Partnertext från Newton

Byggprojektledare – ett yrke för dig?

Vill du ha ett omväxlande arbete där du driver och leder projekt specifika för fastighetsbranschen? Som projektledare inom bygg och fastighet är möjligheterna stora.


Partnertext från Newton

Helt nya möjligheter med Newtons fastighetsutbildningar på distans

Vilket år vi har bakom oss. 2020 var ett dramatiskt och tufft år för alla. Nu när vi ser tillbaka så har det också varit ett förändringarnas år. När pandemin var ett faktum fick vi alla ställa om och anpassa oss. För Newtons del handlade det om att se till att utbildningarna anpassades till att bli helt digitala.


Partnertext från Newton

Rätt förutsättningar skapar rätt kompetens

Medarbetarnas kunskap är avgörande för ett företags framgång. För att nå målen behövs rätt kompetens. Med rätt insatser skapar vi rätt förutsättningar för att lyckas.


Partnertext från Newton

Växla upp karriären – bli Diplomerad Fastighetsförvaltare

Fastighetsbranschen är i ständig utveckling och det kräver i sin tur fler kvalificerade fastighetsförvaltare. Därför har Newton, i samarbete med fastighetsbranschen, utvecklat förvaltarutbildningen Diplomerad Fastighetsförvaltare.


Partnertext från Newton

Spetsa dina kunskaper i fastighetsjuridik på två dagar

De juridiska frågorna är svåra för många hyresvärdar. Därför har Newton tagit fram en tvådagarskurs för alla i branschen som behöver uppgradera sina juridiska kunskaper.


Partnertext från Newton

Newton Rekrytering – Fastighetsbranschens nya rekryteringsbyrå

Utbildningskoncernen Newton växer och breddar sitt utbud med verksamheten Newton Rekrytering för rekrytering och uthyrning av konsulter.


Partnertext från Newton

Bli byggprojektledare i världsklass med Newton

Vill du skapa verklighet av visioner och arbeta med framtidens byggprojekt? Då kan rollen som byggprojektledare vara något för dig.


Partnertext från Newton

Säkra inomhusmiljön – gå kurs om Fukt och mögel

Fuktskador är idag det största byggtekniska problemet. Sviterna av röta, fukt och mögel är mycket dyra att få bukt med och vid fel hantering kan kostnaderna öka tiofalt.


Partnertext från Newton

Newtons populära förvaltarutbildning – det bästa av två världar

Nytt för i år är att vi har kunnat kombinera det bästa ur två av marknadens mest populära förvaltarutbildningar. Den nya utbildningen heter Diplomerad Fastighetsförvaltare.


Partnertext från Newton

Drifttekniker – ett yrke som bidrar till en renare värld

Kunskap om hur man optimerar fastigheters värme och ventilationssystem leder inte bara till en karriär, de ger också chans att bidra till en renare framtid.


Partnertext från Newton

Framtidens rekrytering – närmare än du tror

Newton har etablerat en ny typ av branschmarknadsdag som ska göra det lättare för arbetsgivare och arbetssökande att hitta varandra.


Partnertext från Newton

Newtonstudent bakom nytt konsultbolag

Tidigare Newtonstudenten Axel Ekberg ligger bakom det nyetablerade fastighetskonsultbolaget Tribau. Allt som levereras ska kännetecknas av högsta kvalitet.


Partnertext från Newton

Snabbaste vägen till fastighetsekonomi

Newton har tillsammans med fastighetsbranschen tagit fram en ekonomiutbildning som hjälper fastighetsbolag att höja kompetensnivån och ger den enskilde ett karriärlyft.


Partnertext från Newton

Bygg med Björn

Efterfrågan på projektledare inom bygg- och fastighetssektorn är stor. På utbildningen Diplomerad Projektledare Bygg/Fastighet utbildar Björn Sikehag i verktyg och metoder för att leda branschspecifika projekt.


Partnertext från Newton

Så bytte Lasse jobb till förvaltare vid 50

– Jag önskar att jag hade haft modet att byta karriär tidigare, arbetet som kundförvaltare på Stockholmshem är det roligaste jag gjort i mitt liv, säger Lasse Jägerstig.


Partnertext från Newton

En vanlig dag i en byggprojektledares liv

Akis Theodorakis på Stockholmshem berättar om en vanlig dag på jobbet som projektledare i bygg- och fastighetsbranschen.


Partnertext från Newton

Är ni konkurrenskraftiga i digitala transformationen?

På HSB ser vi allvarligt på frågan och arbetar långsiktigt för en omställning av rollerna inom fastighetsförvaltning. Det säger Samira Mchaiter som medverkar i Expressens och Newtons seminarium om framtidens kompetenser i Almedalen den 1 juli. 


Partnertext från Newton

Så fick Martin drömjobbet som fastighetsförvaltare

YH-utbildningar ger den kompetens som arbetslivet efterfrågar. Det visar en studie från Myndigheten för yrkeshögskolan. Martin Ölmedal fick anställning genom sin praktik hos Wallfast.


Partnertext från Newton

Så gör du karriär i fastighetsbranschen

Akis Theodorakis menar att ”ingenting är omöjligt, bara man vill”. Från jobbet som personalansvarig i restaurangbranschen till ombyggnadskonsulent på Stockholmshem.


Partnertext från Newton

”Så blir du en bra chef”

Frida Heimer, biträdande fastighetschef på Fabege och yngsta ledaren efter Newtons fastighetsförvaltarutbildning, tipsar om hur du blir en bra chef.


Partnertext från Newton

Har du rätt kompetens som förvaltare?

– Jag vill utveckla branschen och därför validerar jag mig som förvaltare, säger Rubin Wadenholm, fastighetsförvaltare på Norrgården.


Partnertext från Newton

Martina utbildar fastighets-förvaltare i samarbete

Hur skapar man ett bra team där alla känner sig delaktiga och kan bidra i projekten? Martina Hultstrand som utbildar fastighetsförvaltare i projektarbete och arbetsleder team på HSB ger svar.


Partnertext från Newton

Hur hittar man duktiga fastighetsförvaltare snabbt?

Vi frågade Fredrik Åman på HSB Norra Stor-Stockholm hur de gör för att rekrytera fastighetsförvaltare.


Partnertext från Newton

Hur får man 5,0 i kundnöjdhet?

Carl Robert Engeström fick högsta betyg efter bara ett år som fastighetsförvaltare. Hur gör han?


Partnertext från Newton

Hur gör man karriär i fastighetsbranschen?

Akis menar att ”ingenting är omöjligt, bara man vill”. Från jobbet som personalansvarig inom restaurangbranschen till jobbet som ombyggnadskonsulent på Stockholmshem.


Partnertext från Newton

Samira leder mot förvaltning i världsklass

Det handlar om att leverera mervärden för kunden där kommunikationen spelar en avgörande roll. Det säger Samira Mchaiter, nominerad till Årets unga Fastighetskvinna 2016.


Partnertext från Newton

Så blir du bättre på att möta framtiden

Tomas Forsblom, verksamhetschef med ansvar för Newtons utbildningar, tipsar om hur du och ditt team kan utveckla förmågor som förbereder er för en föränderlig värld.


Partnertext från Newton

Restates bästa tips vid ombildning och förvaltning

Kunskaper i projektledning, kommunikation och förhandlingsförmåga är viktiga kompetenser vid ombildning och förvaltning av bostäder. Två av Restates medarbetare berättar varför och hur.


Partnertext från Newton

Fastighetsbranschen törstar efter kompetens

Utbildning är nyckeln till att lösa kompetensförsörjningen i en tid när det är huggsexa om personalen i fastighetsbranschen. HSB Norra Stor-Stockholm har löst problemet genom samarbetet med Newton Kompetensutveckling.


För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega