KOMPETENS & UTBILDNING
Partnertext från Newton

Framtidens rekrytering – närmare än du tror

Newton har etablerat en ny typ av branschmarknadsdag som ska göra det lättare för arbetsgivare och arbetssökande att hitta varandra.

Företag, branschorganisationer och medarbetare vittnar år ut och år in om det omättliga behovet av nyrekryteringar samt ökad digital kompetens inom bygg- och fastighet. En av de anledningar som listas är företagens svårigheter att hitta rätt kompetens men även rätt typ av individ för jobbet.

Flertalet jobbannonser betonar vikten av social kompetens och en hunger för utmaningar som några av de krav företagen har på nya rekryteringar. Men hur ska detta kunna förmedlas av förlegade rekryteringsprocesser?

Newton Networking Day
Newton har, som en av få utbildningsanordnare inom fastighetsbranschen, etablerat ett nytt koncept för att minimera glappet mellan företag och sökande. Genom en ny typ av förutsättningslös branschmarknadsdag får företagen möjlighet att träffa studerande och alumner som är på väg in i bygg- och fastighetsbranschen.

Newton Networking Day samlar studerande, alumner och företag för att skapa en närhet och dialog kring vilken typ tjänst, person och framtid som bygg- och fastighetsbranschen erbjuder.

Under februari-månad kommer fastighetsföretag i Malmö, Göteborg och Stockholm få möjligheten att träffa närmare 300 studerande och alumner i hopp om att finna varandra.

Lättare få kontakt
Nicole Lundberg, projektledare för Newton Networking Day, berättar:

– Flertalet företag Newton samarbetar med efterfrågar en möjlighet att träffa studerande, och studenter i sin tur vill få möjligheten att få kontakt med företag på ett lättare sätt. Det är andra året Newton anordnar Networking Day efter en modest lansering förra året. Den feedback Newton erhöll efter Networking Day 2019 var att företag, men även studenter, lättare kunde få kontakt för LIA, anställning och deltidsjobb.

Det är fortfarande möjlighet att anmäla sig som utställare till någon av Newtons tre Networking Day i antingen Malmö, Göteborg eller i Stockholm.

Läs mer om Newton Networking Day här

För mer information eller för att ansöka som utställare, besök oss här

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega