Kompetens / Nytt om utbildning & kompetens
Partnertext från Newton

Har du rätt kompetens som förvaltare?

Rubin Wadenholm, fastighetsförvaltare på Norrgården, validerar sina kunskaper som förvaltare hos Newton.

– Jag tycker det går för långsamt med förändringen i fastighetsbranschen. Jag vill komma ikapp med hållbarhet och digitalisering och utveckla branschen och därför validerar jag mig som förvaltare, säger Rubin Wadenholm, fastighetsförvaltare på Norrgården.

– Vad behöver jag själv utveckla för att bidra mer till branschens framfart? Med valideringen får jag koll på kompetensglappen men också på vad jag faktiskt kan. Certifieringen blir ett bra bevis och marknadsföring av mig själv som förvaltare.

Hur går valideringen till och klarar man testet?
Efter uppväxten med svenska föräldrar och syskon i Thailand studerade Rubin först på college i USA och sedan arkitektur vid University of Westminster i London där han vann två priser: bästa pris i Industrial design (ett bord) och ett ritprojekt i byggnadsdesign.

I dag arbetar han som förvaltare och parallellt med jobbet kompletterar han nu med utbildning i det som han fick underkänt på vid valideringen; fastighetsteknik och juridik.

– Jag fick höra rätt tidigt att ingen klarar hela testet, och det stämde. Teknik trodde jag att jag skulle vara bäst på men här hade jag bara 50 procent rätt på frågorna, för att bli godkänd måste du klara 70 procent. Teknik är ett stort område och främst saknade jag uppdaterade VVS-kunskaper och det studerar jag nu på Newton inför omprovet. Jag ser fram emot mitt certifikat i vår och min nyvunna kompetens som förvaltare.

3 steg till validering

  1. Konsultation med testledaren för att se om du har tillräckliga kunskaper och erfarenhet av fastighetsförvaltning för att genomföra testet.
  2. En heldag där du skriver ett teoretiskt prov och tre fördjupningsfrågor. Du får även göra en video där du ska presentera dig själv på ett säljande sätt.
  3. Utbildning som kompletterar dina kompetensluckor och förbereder dig för omprov och certifikat.

 

Detta är Rubin, fastighetsförvaltare, Norrgården
Vad är roligast med ditt jobb?
– Utveckla processer och rutiner som effektiviserar vårt arbete och förenklar för våra kunder tycker jag är väldigt spännande! Som Fastighetsförvaltare får jag möjlighet att arbeta brett, ena dagen i gropen och andra dagen i salongen, och det är roligt, ingen kundrelation är den andra lik.
Kontakta Rubin: rubin@norrgarden.se

 

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega