Kompetens / Nytt om utbildning & kompetens
Partnertext från Newton

Erfarenhetsutbyten stärker fastighetsförvaltaren i sin roll

Fastighetsförvaltaren har en ansvarsfull roll som kräver stor kompetens inom flera områden såsom ekonomi, teknik, juridik och kommunikation. Ibland även arbetsledning. Newtons kompetensträffar skapar nätverk och ger viktigt utbyte av erfarenheter.

I en bransch med hög förändringstakt upplever många fastighetsförvaltare att det saknas utrymme i vardagen att hålla sig uppdaterad och att utvecklas i yrkesrollen.

Det finns inte många yrkesroller som är så breda som en fastighetsförvaltarens. Utmaningar inom det egna beståndet kan variera mellan äldre fastigheter med krävande underhåll till nyproduktion med ny teknik. Frågor inom hållbarhet, digitalisering och energioptimering blandas med allt större fokus på att effektivisera processer och arbetssätt.

Ditt hem och din arbetsplats
Om du förvaltar bostäder så ansvarar du för något av det viktigaste i livet – människors hem. Och ansvarar du för kommersiella lokaler så är det allt som oftast flera människors arbetsplats i någon form. Fastighetsförvaltaren har en ansvarsfull roll som kräver stor kompetens inom ett flertal viktiga områden såsom ekonomi, teknik, juridik och kommunikation. Många fastighetsförvaltare har också en arbetsledande roll vilket i sig är en viktig kompetens – att leda andra människor mot ett gemensamt mål.

Många utmaningar – och gemensamma lösningar
En av många spännande delar med fastighetsförvaltarens roll är att den ena dagen sällan är den andra lik, vilket ger ett dynamiskt arbete. Att hålla sig uppdaterad inom ett så stort ansvarsområde som fastighetsförvaltaren är en viktig men ibland utmanande uppgift.

Att hitta tiden för att stärka och utveckla sina kompetenser är inte alltid det lättaste. Det finns ständigt nya ärenden, frågor eller varför inte ett rejält snöoväder som pockar på fastighetsförvaltarens uppmärksamhet och tid.

Men att få tiden till att nätverka för att höra vad kollegorna i branschen hittat för lösningar på aktuella utmaningar kan vara mer värdefullt än vi tror. Inom fastighetsbranschen jobbar vi ofta med liknande frågor och utmaningar. Att dela erfarenheter, lösningar och goda exempel ger ofta mervärde för alla. Varför uppfinna hjulet på nytt när man kan ta hjälp och inspiration av kunniga medarbetare i branschen? Här fyller Newtons kompetensträffar en viktig roll.

Premiär och 25-år jubileum
Kompetensträffar för bostadsuthyrare är något som har arrangerats i 25 år. Newton har hittat en omtyckt form och ett mycket populärt upplägg. Fastighetsbranschens egen mötesplats för erfarenhetsutbyte och nätverksbyggande för bostadsuthyrare har många återkommande deltagare från såväl privata som allmännyttiga företag.

Nu i maj är det också premiär för Newtons Kompetensträff för fastighetsförvaltare. Förutom inspirationsföreläsning om Eco-driving av en fastighet av Willy Ociansson blir det tid för erfarenhetsutbyte utifrån egna frågeställningar och ett intressant besök på KTH Liv-in Lab: Spetsforskning och innovation för hållbara bostäder.

Läs mer om Newtons Kompetensträff för fastighetsförvaltare här.

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega