KOMPETENS & UTBILDNING
Partnertext från Newton

Bygg med Björn

Björn Sikehag,  Newtons omtyckta utbildare i Diplomerad Projektledare Bygg/Fastighet.

Efterfrågan på projektledare inom bygg- och fastighetssektorn är stor. På utbildningen Diplomerad Projektledare Bygg/Fastighet utbildar Björn Sikehag i verktyg och metoder för att leda branschspecifika projekt.

Tidigare deltagare upplever sig eftertraktade på arbetsmarknaden efter att ha gått utbildningen.

De berättar om Björns gedigna kunskaper i ämnet och om viljan att få andra att bli kunniga projektledare som bygger funktionsdugliga fastigheter i rätt tid och till rätt kostnad.

Katarina Westholm.

Vill att alla ska lyckas
Katarina Westholm som gick utbildningen för ett år sedan ville utvecklas i sin roll efter 30 år som fastighetsmäklare. I dag arbetar hon som projektledare och fastighetsförvaltare på Nacka kommun med nyproduktion och omvandling av bostadsrätter.

– Björn lärde sig snabbt om alla deltagare i klassen. Han tog reda på varje individs förkunskaper i projektledning och anpassade undervisningen utifrån det. Han handledde oss i ett verklighetsbaserat projekt och fanns alltid till hands för frågor. Man kände att han ville att vi skulle lyckas med vår utbildning.
– Björn gav oss också en tydlig processkarta över yrkesrollen som skapade förståelse för projektledning i branschen. Han har ett genuint lugn och en trygghet som få. Han förklarade pedagogiskt varje fas i projekten och rollens betydelse för att driva hela projektet i mål från början till slut.

William Palmér.

Utbildare med glimten i ögat
William Palmér arbetar som projektledare och konsult åt olika kunder och företag med partnern Peter Hladisch i den egna verksamheten Palmér & Hladisch AB. 2016 blev William diplomerad projektledare.

– Björn är en skön snubbe med glimten i ögat och hans stora erfarenhet av projektledning i bygg- och fastighetsbranschen imponerar. Han har verkat i så många olika roller och kan varje process i minsta detalj. Det lyser igenom då han undervisar och man blir motiverad att lära sig ännu mer.

Akis Theodorakis.

Lär ut strukturer och processer
Akis Theodorakis, ombyggnadskonsulent/projektledare på Stockholmshem, tog examen 2017.

– En mer pedagogisk person än Björn får man leta efter. Han har strukturer för allt och lärde mig verkligen att driva ett projekt från ax till limpa. Noggrannheten att gå igenom varje steg vid projektering var en ögonöppnare. Att reda ut förutsättningar såsom byggherrens krav och myndighetsbestämmelser och få med sig allt vid en upphandling var något Björn utbildade oss mycket i. Samtidigt lärde han oss insikterna om ledarskapets betydelse och vikten av kommunikation för att få alla i projektet att dra åt samma håll.

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega