KOMPETENS & UTBILDNING
Partnertext från Newton

Validering av fastighetspersonal ökar

Hållbarhet pratas det om genom hela organisationen – men hur bra arbetar vi för hållbara medarbetare? Validering och fortbildning är ett sätt att lyfta både medarbetare och företag.

Det är enkelt att fastna i rutiner som gör att vi missar att medarbetarna genom kompetensutveckling kan vara nyckeln till målet. Med rätt insatser kan organisationens samlade kompetens tas till en ny nivå där validering och fortbildning garanterar uppdaterad och kunniga medarbetare.

På Newton märker vi av fler förfrågningar kring validering och viljan av att också ha en hållbar organisation genom medarbetare som besitter rätt kunskap.

Susanne Åhlen, Affärsområdeschef Företag Newton och Mia Inde, Utbildningsrådgivare Newton har nyligen blivit testledare för validering för att kunna möta upp efterfrågan av validering.

– Det är väldigt intressant att se denna ökade efterfrågan. Det betyder att fler företag ser fördelen i att validera för att lägga krutet på rätt utbildningsinsatser, vilket skapar förutsättningar för att nå företagets mål och lönsamhet. Förutom att företaget höjer kompetensnivån så får medarbetarna ett karriärslyft, vilket leder till en attraktiv arbetsplats att jobba på, säger Susanne Åhlén.

För fastighetsbranschen i stort innebär även validering att nyrekrytering och kompetenshöjande insatser inom branschen underlättas.

Intyg eller kompetensbevis genom validering

Newton är ett ackrediterat testcenter som erbjuder validering mot intyg eller validering mot kompetensbevis. Skillnaden mellan de olika är att vid validering mot kompetensbevis görs förutom det teoretiska provet en skriftlig fördjupningsfråga samt en personlig presentation alternativt ett praktiskt prov beroende på yrkesroll.
Läs mer här.

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega