Kompetens / Nytt om utbildning & kompetens
Partnertext från Newton

Det behövs fler välutbildade fastighetsförvaltare

Anna Hedberg, Nabo, gick förvaltarutbildning på Newton.

Fastighetsbranschen efterfrågar utbildade förvaltare. Newton tillgodoser behovet med en heltäckande utbildning. – Jag ville ha utbildning i högt tempo där man har praktisk nytta av det man lär sig, säger Anna Hedberg, fastighetsförvaltare på Nabo.

Fastighetsbranschen har under lång tid varit blomstrande. Den välmående marknaden innebär att det inom branschen finns ett stort behov av välutbildad personal.

Som en lösning på detta utbildar Newton personal till flera olika områden inom fastighetsbranschen. Utbildningarna riktar sig både till personer som söker sig in i branschen och till företag som vill vidareutbilda sin personal.

Newtons Diplomutbildningar är främst utformade för de som redan jobbar i branschen eller har relevant arbetslivserfarenhet. Utbildningarna ges på deltid och många kombinerar diplomutbildningen med jobb. En unik möjlighet för fastighetsbolag att vidareutbilda sin personal på ett effektivt sätt.

Kort utbildning i högt tempo
Bland de som valt att gå Newtons Diplomutbildningar finns Anna Hedberg. Efter att ha arbetat i flera år, bland annat som ekonom på SEB och som produktionsledare och projektledare på H&M valde hon att gå utbildningen för att bli fastighetsförvaltare.

– Newton var det självklara valet. Valmöjligheten att genomföra utbildningen på sex månader var en viktig faktor. En kort utbildning i högt tempo innebär att man snabbt kan komma tillbaka till sina normala rutiner runt arbetet. Då var Newton det självklara valet för mig, säger hon.

Hur upplevde du själva utbildningen?
– Upplägget på utbildningen var väldigt bra. Vi studerade alla områden som man behöver kunna såsom bygg och fastighetsteknik, underhållsplanering och fastighetsekonomi.

– Det vad bra stämning i klassen och jag uppskattade särskilt det ämnesövergripande projektet som vi genomförde gruppvis.

För Anna Hedberg fortsatte utbildningen med att hon parallellt gjorde praktik hos Nabo. På diplomeringsdagen skrev hon på ett anställningsavtal om en fast tjänst som förvaltare hos bolaget.

– Jag är väldigt glad över att jobba på Nabo. Det är en fantastisk arbetsplats i en spännande bransch som borde locka till sig ännu fler, säger hon.

Vad har du haft mest nytta av från utbildningen?
– Framför allt har jag fått en väldigt bra plattform att stå på som gör att jag känner mig trygg att arbeta med de arbetsuppgifter som förvaltarrollen innefattar.

– Mer specifikt så har jag – som ekonom och projektledare i botten – haft stor nytta av de tekniska delarna vi lärde oss. Vi hade även kurser i utbildningen som innefattade AFF-avtal samt ledarskap och kommunikation. Dessa uppskattade jag extra mycket eftersom en viktig del mitt arbete är kundvård och kundrelationer.

– Kort och gott en bra utbildning med många kompetenta lärare.

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega