Kompetens / Nytt om utbildning & kompetens
Partnertext från Newton

En vanlig dag i en byggprojektledares liv

Hur går det till på jobbet som projektledare en vanlig dag? Projektledare Akis Theodorakis berättar.

Akis Theodorakis på Stockholmshem berättar om en vanlig dag på jobbet som projektledare i bygg- och fastighetsbranschen.

Akis Theodorakis.

Vad arbetar du med?
I dagsläget arbetar jag hälften som ombyggnadskonsulent där jag bland annat ansvarar för hyresgästens boendefrågor och andra hälften som projektledare med i huvudsak underhållsprojekt, ombyggnadsprojekt och lokalanpassningar. Två av mina projekt just nu är balkongrenoveringar och ombyggnad av lokal till lägenheter.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?
Mina dagar är väldigt varierade då jag är inblandad i allt från ekonomi till själva utförandet. Ändå har jag några rutiner som jag försöker hålla varje morgon jag kommer in på kontoret.

Det är att gå igenom mina mejl, kolla vilka möten som är bokade för dagen och sist men inte minst går jag igenom min ”to do-lista”. När det är gjort och beroende på projekt och arbetsuppgifter anpassar jag resten av min dag efter det. Ibland är jag på kontoret, ibland ute på plats och träffar antingen hyresgäster eller entreprenörer. Vissa dagar är fulla med möten och andra sitter man framför sin dator.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det bästa är ansvaret jag har för projektgenomförandet från start fram till leverans! Det finns så många utmaningar varje dag och mycket man måste ha koll på. Projektledning är verkligen ett jobb där man måste leva upp till sin roll varje dag för att lyckas och jag njuter av varje stund på mitt jobb.

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens

Bli den första att kommentera "En vanlig dag i en byggprojektledares liv"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega