Kompetens / Nytt om utbildning & kompetens
Partnertext från Newton

Är ni konkurrenskraftiga i digitala transformationen?

Hur skapar vi förutsättningar för fortsatt lärande? Livslångt lärande och konkurrenskraft är viktigare än någonsin för att företagen ska klara av omställningen på en ny arbetsmarknad.

– Läget är akut, alla jobb påverkas på något sätt av digitaliseringen. På HSB ser vi allvarligt på frågan och arbetar långsiktigt för en omställning av rollerna inom fastighetsförvaltning. Det säger Samira Mchaiter som medverkar i Expressens och Newtons seminarium om framtidens kompetenser i Almedalen den 1 juli.

Svenska företag har en bakåtlutad inställning i frågan
Många företag är dåligt rustade och saknar beredskap, men med rätt proaktiva insatser säkras konkurrenskraften och öppnar för möjligheter. Strategisk kompetensutveckling och kompetensväxling är avgörande för att klara omställningen i denna gigantiska strukturomvandling.

En ny undersökning visar att företagen har låg beredskap för omställning på arbetsmarknaden. Hur står sig Sverige jämfört med andra länder och vad kan och bör göras?

Samverkar med utbildning
Genom att samverka med utbildning säkerställer vi att medarbetarna hela tiden har rätt kompetens för att möta framtidens behov och de nya sätten att arbeta, säger Samira Mchaiter:

– Vi arbetar bland annat med en medarbetarplan, där individen själv driver sin utveckling och beslutar, tillsammans med sin närmsta chef, om kompetensutveckling kopplat mot verksamhetsmålen. Genom att uppmuntra anställda till karriärutveckling får vi kompetenta, lojala medarbetare som arbetar länge och som bidrar till att HSB blir konkurrenskraftigt på arbetsmarknaden.

Kom och träffa oss i Almedalen, läs mer här

Läs mer om Samira här 

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens

Bli den första att kommentera "Är ni konkurrenskraftiga i digitala transformationen?"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega