Kompetens / Nytt om utbildning & kompetens
Partnertext från Newton

Fastighetsbranschen är branschen för mig

– Gemenskapen som jag haft med de andra deltagarna och relationen till lärarna var det absolut bästa med utbildningen, säger Rengin Bayik.

När Rengin Bayik 26, började sin karriär på HSB Stockholms kundtjänst kände hon direkt att hon kommit till rätt bransch. Snabbt började hon ta på sig fler och svårare uppgifter och ville vidareutbilda sig. I dag arbetar Rengin som fastighetsförvaltare på HSB Stockholm.

– Då jag redan jobbat en del med frågor inom branschen kändes en intensivutbildning mest rätt för mig. Jag började se mig om efter utbildningar och valet föll på Newton. Främst för det samarbete som finns med HSB men också för att jag hört så mycket bra om utbildningen.

Vad har varit bäst med utbildningen på Newton?
– Gemenskapen som jag haft med de andra deltagarna och relationen till lärarna var det absolut bästa. Alla som gick utbildningen var minst lika drivna som jag och motiverade att genomföra uppgifterna vi fick.

Det var en god stämning och vi lärde oss mycket av varandra samtidigt som lärarna var duktiga inom sina ämnesområden och bra på att lära ut.

Du började arbeta som fastighetsförvaltare på HSB. Hur gick det till när du fick tjänsten?
– Eftersom vi inte hade utbildning varje dag och enbart på kvällarna kunde jag fortsätta jobba på distans som timanställd på HSB. Jag såg en tjänst som låg ute och pratade med min chef som tyckte att jag absolut skulle söka. Sagt och gjort! Det ledde till att jag fick tjänsten.

– Jag tror att min entusiasm för branschen har bidragit. Oavsett vilka arbetsuppgifter jag har haft på HSB så har jag alltid gjort mitt yttersta och visat framfötterna. Jag tror helt enkelt att jag utstrålar hur bra jag trivs inom detta yrke säger Rengin.

Hur vill du fortsätta att utvecklas?
– Vad jag märkt hittills är att detta är ett väldigt varierande jobb, alla situationer ser olika ut och hanteras olika. Jag vill ha möjligheten att utbilda mig inom fler områden, dra lärdom av tiden jag har och utvecklas tillsammans med rollen.

Har du några tips till andra som vill utveckla sina karriärer inom fastighetsområdet?
– Våga satsa på dig själv, utbildning är en nyckel som kommer låsa upp fler dörrar än du kan ana! För mig passade denna utbildning perfekt då jag kunde jobba samtidigt som jag studerade.

Vi på Newton gratulerar Rengin till det nya jobbet och önskar lycka till i den fortsatta karriären!

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega