Kompetens / Nytt om utbildning & kompetens
Partnertext från Newton

Drifttekniker – ett yrke som bidrar till en renare värld

Av Sveriges totala energianvändning står uppvärmning av fastigheter för en betydande del. Kunskap om hur man optimerar fastigheters värme och ventilationssystem är därför starkt efterfrågad idag. Men kunskaper inom detta område leder inte bara till en karriär, de ger också chans att bidra till en renare framtid.

Har du erfarenhet av drift och förvaltning av tekniska system i fastigheter och vill ta nästa steg i ditt arbetsliv? Med Newton kurs ”Driftteknik – värme och ventilation” kopplar vi ett helhetsgrepp med fokus på ett bra inneklimat.

I vårt driftlaboratorium får du arbeta praktiskt med driftoptimering samt lära dig energibesparingsåtgärder som fungerar. Efter avslutad kurs har du en starkt efterfrågad yrkeskompetens samt ett intyg som väger tungt i ditt CV.

Kursinnehåll och upplägg
Vi går igenom värme- och ventilationssystemets uppbyggnad och funktion, effekterna som uppstår i fastigheten om systemet inte fungerar tillfredställande samt belyser energibesparingsproblematiken.

Dessutom reder vi ut olika begrepp samt klargör hur värme tillförs och bortförs från fastigheter.

Kursen omfattar 4,5 dagar med 50 procent teori och 50 procent praktik och täcker bland annat områdena ventilationssystem, värmesystem, energibesparing, fjärrvärmeinstallationer och SÖR-system.

Efter utbildningen
Det finns ett stort behov av kompetens i branschen. Efter avslutad utbildning kommer du bland annat kunna arbeta med värme- och ventilationssystem, mätning och beräkning av vattenflöden, uppritning av ett flödesschema, energibesparingsåtgärder och inställningar av tidkanaler, reglerkurvor och larmgränser.

 

 

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens

Bli den första att kommentera "Drifttekniker – ett yrke som bidrar till en renare värld"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega