Lyssna på Real Fastighetspodden – avsnitt 1 ute nu!Real Fastighetspodd, digitalisering inom fastighetsbranschen är temat på första podden för 2022. Teamet bakom podden, tillsammans med konsultföretaget Meta, ger dig tips och idéer om hur du ska tänka när du vill digitalisera din verksamhet.

Under 2021 publicerade Konsultföretaget Meta 17 artiklar på Förvaltarforums webbplats på temat digitalisering inom fastighetsbranschen.

– En spännande och fullmatad serie som vi på Real Fastighetspodd imponerades av. Därför kommer vi att tillsammans med några av författarna av artiklarna försöka sammanfatta och fördjupas oss i innehållen i en miniserie på tre avsnitt.

Digitaliseringsvågen ett faktum
Enligt teamet på Real Fastighetspodd har fastighetsbranschen under lång tid klassats som konservativ och ointresserad av förnyelse och utveckling. Något som de inte tycker stämmer längre. Det händer massor på olika håll, enligt dem.

– Digitaliseringsvågen är ett faktum, men alla har inte hoppat på tåget ännu. Något som konsultföretaget Meta tagit fasta på och från grunden försökt ge idéer om hur man kan och bör gå tillväga i en snårig djungel.

Innehåll i avsnitt 1
Under det första avsnitt, kommer podden att ta upp hur man bör förbereda sig, hur långt man kommit i branschen och vad man rent generell behöver tänka på.

Medverkande från Meta är Björn Schenholm och Lars Lidén, två av flera författare till de 17 artiklarna.

Några saker man tar upp:

  • Varför ska vi digitalisera – funkar det inte som det alltid gjort?
  • Var står vi idag? Hur långt har branschen kommit?
  • Det sägs att pandemin påskyndat digitaliseringen. Stämmer det och i så fall på vilket sätt?
  • Hur stora är ambitionerna hos företagen att digitalisera sin verksamhet. Vilka frågor ställs?
    Går det att gradera intresset efter storlek på företaget, typ av bestånd, geografi eller upplevt nytta?
  • Finns det risker och fällor? Vilka i så fall.
  • Kostnader/investeringar.

Första avsnittet, av tre om digitalisering, lanserades i veckan. Avsnitt två kommer om cirka två veckor. Lyssna här https://www.real.se/blogg-podd/

redaktionen@forvaltarforum.se

Mer om podden

Real Fastighetspodd vill gärna ha synpunkter. Finns det ämnen du skulle vilja att man tar upp? Vill du vara med själv? Hör av dig i så fall till: bjorn.reimers@vallabacken.se.

Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega