Partnertext från Real Fastighetssystem

Nu poddar vi igen!

Björn Reimers håller i Real Fastighetspodden som startar i mars.

Strax innan pandemin bröt ut startade Real Fastighetssystem en fastighetspodd. Vi kände att det saknades en röst som kunde belysa det som höll på att hända, att vår bransch började digitaliseras. Efter lite pandemivila startar vi igång igen – i mars!

Reals fastighetspodd sände tio avsnitt innan pandemin bröt ut på allvar och vi valde att göra ett uppehåll av just den anledningen. Den pausen blev tyvärr ganska lång, men nu har vi bestämt oss för att ta upp det hela igen. Vi har redan nu planerat in minst lika många avsnitt ytterligare och vi kommer löpande att lägga ut nyinspelade avsnitt under året.

Digitalisering – den röda tråden
Den röda tråden kommer fortsättningsvis kretsa runt digitaliseringen, om vad det skapar för möjligheter och vad det kan ge för konsekvenser.

Vi kommer att bjuda in gäster från olika områden inom vår bransch som på olika sätt är mitt uppe i digitaliseringen. Både experter i konsultvärlden och från de fastighetsbolag som kommit en bit på väg i processerna.

Första paret ut
Först ut blir Björn Schenholm Ristborg och Lars Lidén från Meta som bland annat sysslar med affärsutveckling och rådgivning gällande just digitalisering. De har tillsammans med ytterligare några kollegor i sjutton artiklar på Förvaltarforum presenterat hur man kan jobba för att kunna dra nytta av digitaliseringen inom fastighetsförvaltningen, vilka steg man kan ta, vilka verktyg som finns och hur man bör tänka.

Spanar in i framtiden
Vi kommer att försöka sammanfatta, men också fördjupa oss i deras resonemang i en serie på tre podcasts. Kanske också se om vi kan spana in i framtiden. Fler gäster är sedan inplanerade som förhoppningsvis kommer att ge ytterligare vinklar på digitaliseringsarbetet.

Behöver vi ny kompetens? Vad tycker hyresgästerna? Finns det nya affärsområden? Investeringar och lönsamhet? Det kommer bli intressanta samtal som jag hoppas du kommer att kunna dra nytta av i din verksamhet.

Real presenterar sig
Men först ska vi ta oss in i Fastighetssystemet Real och programvarusegmentet i vår bransch. Real fyllde 30 år under förra året och har ständigt utvecklats över tid.

Real har över 1 000 kunder i en blandad kompott av hyresförvaltning, kommersiellt och bostadsrättsföreningar och därmed en bred erfarenhet kring förvaltning. Vi får höra hur man ser på framtiden, hur den pågående digitaliseringen påverkar systemet och vad som är nytt och på gång.

Efterlysning!
Jag ser fram emot många intressanta samtal och att vi förhoppningsvis kan ge dig lite tips och idéer. Känner du också att du har något att tillföra, något ämne att ta upp eller någon person som vore intressant som gäst framöver så tveka inte att höra av dig. Skicka i så fall ett mejl till: bjorn.reimers@vallabacken.se.

Vi kommer att börja spela in i början av mars och lägga ut våra poddar löpande efterhand som de produceras.

Björn Reimers,
senior adviser på Real Fastighetssystem och frilansjournalist

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega