Filippa Strandänger ny Chief Sustainability Officer på Alma Property Partners

Det nordiska fastighetsinvesteringsbolaget Alma Property Partners gör en strategisk rekrytering och anställer Filippa Strandänger som Chief Sustainability Officer.

Filippa Strandänger började på Alma i början av oktober och har över tio års erfarenhet med fokus på hållbarhet och hållbara investeringar. Hon var senast hållbarhetschef på Magnolia Bostad och innan dess var hon ledare för rådgivningen inom Sustainable Finance Services på KPMG Sverige och hade olika hållbarhetsrelaterade roller på Nordea.

– Det känns fantastiskt att kunna välkomna Filippa till Alma Property Partners. Vår ambition är att vara den ledande nordiska fastighetsfondförvaltaren och Filippas gedigna erfarenhet och kompetens blir en stor tillgång i vårt arbete med att nå den målsättningen. säger Sloan Wobbeking, grundare och VD på Alma Property Partners.

Alma har tagit viktiga steg i sin hållbarhetsstrategi under de senaste åren och rapporterar till både UN Principles for Responsible Investment och GRESB. Det finns fortfarande mycket att utveckla och förbättra och Filippa kommer att leda hållbarhetsarbetet framåt med stöd från hela organisationen.

– Almas åtagande att minska utsläppen av koldioxid från våra fastigheter i linje med Parisavtalet lägger grunden för vårt värdeskapande och utgör en integrerad del i vår investeringsprocess. Rekryteringen av Filippa gör oss ännu skarpare och ger oss möjlighet att accelerera våra åtaganden, säger Stefan Albinsson, Partner och Head of Asset Management på Alma Property Partners.

– Att få vara med och accelerera den hållbara omställningen inom fastighetsinvesteringar och framtidssäkra våra fonder är otroligt motiverande. Ihop med Almas ambitioner om att vara ledande är våra framsteg inom miljö, klimat, socialt ansvarstagande och affärsetik avgörande. Jag ser det som otrolig möjlighet, att få driva hållbarhetsarbetet tillsammans med vår kompetenta organisation och förhoppningsvis kan vi inspirera andra, säger Filippa Strandänger, nyligen tillträdd Chief Sustainability Officer på Alma Property Partners.

Alma Property Partners håller för närvarande på att avsluta kapitalanskaffningen för sin tredje fastighetsfond med en pan-nordisk, opportunistisk strategi.

Källa: Alma Property Partners

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega