Markbiologi sprids ut i Huges jordar

Runt om allmännyttiga bolaget Huges områden sprids nu ut markbiologi i jorden för att göra den levande igen. Se Huges film om metoden genom att klicka på bilden.

Svampar, bakterier och djur finns i marken och interagerar med växtrötter, organiskt material och mineraler. Mikroliv spelar en mycket viktig roll inom allt som har med jord och odling att göra.

– Vi gör det här för att vi vill ha hållbara trädgårdar. Våra jordar behöver mer liv, och vi behöver återinföra livet till jorden. Det är därför vi nu tillför dessa goda bakterier (markbiologi), säger Ieva Millers, landskapsansvarig på Huge.

Få tillbaka mikrolivet
– I Västvärlden har vi de senaste 100 åren gödslat för mycket. Detta har lett till att kemikalier, som växterna inte tagit upp, läckt ut i vattendrag. Vi måste få tillbaka mikrolivet i jordarna och då är markbiologi svaret. Om fler skulle börja använda markbiologi skulle jordarna må mättre och näringsläckaget till sjöar och hav minska, säger Ieva Millers.

– Att skapa liv är det vårt arbete går ut på – liv i våra områden, liv på våra gårdar och nu även på mikronivå. Att hjälpa våra jordar att bli mer levande är en del i vårt hållbarhetsarbete men också ett ypperligt sätt att leva upp till vår vision – att skapa livskraft i Huddinge. Jag hoppas att fler börjar bidra till friskare jordar, säger Huges vd Karin Strömberg Ekström.

Källa: Huge

Se filmen om varför Huge sprider ut markbiologi genom att klicka på bilden

Bli den första att kommentera "Markbiologi sprids ut i Huges jordar"

Lämna en kommentar