Stockholms studenter kan låna prylar med hjälp av app


Nu kan studenter som bor hos Stockholms studentbostäder låna prylar av varandra. Samarbetet med appen Swinga hjälper dem att leva mer hållbart.

– Vi vet att våra hyresgäster vill leva hållbart och därför känns det utmärkt att kunna erbjuda våra studenter möjligheten att låna prylar av varandra. Upplägget med Swinga är snällt både mot studenternas plånbok och mot planeten, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder.

Swinga kommer i ett första skede att finnas tillgänglig i Stockholms studentbostäders största områden på Lappkärrsberget vid Stockholms universitet och vid Kungshamra i Solna.

En stor bredd av prylar är möjliga att låna ut via Swinga, exempelvis slipmaskiner, skridskor och tv-spel – saker som inte används så ofta eller bara i perioder.

Bort från ”köp-och-släng”
Forskning visar att vi köper mer och mer, men använder prylarna allt kortare tid. En borrmaskin används till exempel bara tolv minuter i genomsnitt under sin livstid, en majoritet av oss använder inte ens hälften av kläderna vi har, och mycket av maten hamnar i soptunnan.

Vi har gått från ”slit-och-släng” till det ”köp-och-släng” men samtidigt vill många leva mer resurssmart.

– Jag tycker det här är ett bra sätt att kombinera ekologisk hållbarhet och samtidigt öka gemenskapen i våra områden. Att knacka på hos en granne och låna något är ett trevligt och lättsamt sätt att träffas på, säger Marlene Lundkvist, kund- och marknadschef på Stockholms studentbostäder.

Appen generar ett kvitto och ett automatiskt avtal mellan den som äger prylen och den som lånar ut vilket skapar en trygghet för båda parter.

Källa: Stockholmshem

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega