Partnertext från ByggVesta

Studenten Lina bidrar till tryggt boende i Byggvestas studentområde

Lina Mouneimne, områdesansvarig i studentområdet Nacka Ektorp. Foto: Josefine Anjou

Byggvesta har de senaste åren investerat i trygga och campusnära studentboenden. En viktig roll för trivseln har områdesansvariga studenter. Lina Mouneimne bor och jobbar som områdesansvarig i Nacka Ektorp utanför Stockholm.

Var ligger mitt förråd? Hur länge får jag bo kvar efter examen? Varför plogar bilarna mitt i natten utanför mitt hus? Studenternas frågor till Lina Mouneimne varierar från högt till lågt.

– Jag finns till hands och försöker svara på alla möjliga frågor från de boende, även de konstiga. Svåra tekniska frågor om byggnaderna brukar jag skicka vidare till Byggvestas förvaltare.

Lina Mouneimne flyttade 2019 till en studentlägenhet i Nacka Ektorp – ett område med totalt 207 student- och ungdomslägenheter. Sedan dess har hon, utöver studierna till social- och behandlingspedagog, jobbat extra som områdesansvarig.

Jobbar mest med omflyttningar
En gång i veckan har hon ”kontorstimme”. Då kan boende komma förbi och prata en stund. Merparten av arbetstiden – cirka tio timmar per vecka – lägger dock Lina på in- och utflyttningar. Hon granskar intyg, hanterar nycklar, följer upp besiktningsprotokoll och gör städbesiktningar.

– Jag fungerar som en förlängd arm åt Byggvesta. Jag är den första studenterna möter när de flyttar in och den sista de träffar när de flyttar ut.

Boende med hög kvalitet och social inkludering
2007 stod Byggvestas första studentlägenheter inflyttningsklara på universitetscampus i Linköping. Sedan dess har bolaget fortsatt sin satsning på studentboenden med hög kvalitet och servicenivå i attraktiva lägen. Idag äger och förvaltar bolaget drygt 1 300 studentlägenheter i fem områden i Linköping och Stockholm.

– Kundnöjdheten i våra studentboenden är oerhört hög. Servicemässigt är det inte många som slår oss, säger Byggvestas vd Marit Appelgren.

Byggvestas studentboende saknar traditionella studentkorridorer och samtliga lägenheter är utrustade med eget kök och tvättmaskin Bolaget prioriterar även den sociala miljön. Inspiration är delvis hämtad från campusmiljöer vid universitet i Nordamerika, berättar Marit Appelgren.

– Vi jobbar med social inkludering i alla våra studentområden. Lina och de andra områdesansvariga studenterna är ett sätt att bidra till ökad trygghet och trivsel, säger hon.

Studentlounge kostar men ger kundnöjdhet
I Nacka Ektorp finns bland annat ett studierum, och i ett pilotprojekt har bolaget inrett en 80 kvadratmeter stor lounge med bland annat soffor, teve och pingisbord.  Även om sådana gemensamhetsytor uppskattas av studenterna, och skapar trivsel, genereras inga driftintäkter.

Marit Appelgren betonar att Byggvesta investerar på lång sikt. En del av bolagets strategi är att förmå studenter, den dag de flyttar till en ordinarie bostad, att stanna kvar inom Byggvestas bestånd – konceptet kallas Live to Grow. Hög kundnöjdhet hos studenterna är därför prioriterat.

– Vi väljer att ta en del extra kostnader för att driva den här typen av koncept. Vi vill vara bäst i klassen, säger Marit Appelgren.

Lina överväger att byta karriär
Även Lina Mouneimne har trivts bra under sina två år som områdesansvarig i Nacka Ektorp. Varierande arbetstider och mycket eget ansvar är en anledning, berättar hon.

– En annan viktig anledning är Byggvesta-teamet. De jag jobbar närmast känns nästan som en familj, säger Lina Mouneimne uppskattande.

Snart blir hon färdig med sina studier. Men det är inte säkert om hon kommer att jobba som behandlingspedagog. Arbetsuppgifterna – både som områdesansvarig och som sommarvikarie på Byggestas hyresavdelning – har väckt Lina Mouneimnes intresse för fastigheter. Så pass mycket att hon faktiskt överväger att byta karriär.

– Tidigare har jag jobbat med människor med problematik. Att möta hyresgäster är något helt annat, men väldigt roligt. Kanske kommer jag i framtiden att gå en förvaltarutbildning, avslutar Lina Mouneimne.

 

Fakta om Byggvestas studentlägenheter

Byggvesta äger och förvaltar drygt 1 300 studentlägenheter – ungefär en tredjedel av bolagets hela bestånd. Flera av lägenheterna är så kallade kompislägenheter, som kan delas av flera studenter, så antalet bäddar i studentlägenheter är cirka 2 500. Fler lägenheter är på gång – just nu bygger man ut området Colonia på universitetscampus i Linköping med ytterligare cirka 370 nya studentlägenheter.

Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega