Stångåstadens initiativ: Få unga intresserade av branschen

Stångåstaden drar igång en gemensam satsning med ett kommunalt gymnasium för att locka unga till byggbranschen och öka förutsättningarna för unga att få en bostad. Initiativet drivs under namnet Unga bygger för unga.

Unga bygger för unga är ett koncept som initialt togs fram i Skellefteå hos det kommunala fastighetsbolaget Skebo och som lyckosamt också har gjorts av Hyresbostäder i Norrköping. Nu startas initiativet upp även i Linköping där Stångåstaden kommer att genomföra projektet i samverkan med Bygg- och anläggningsprogrammet på Anders Ljungstedts gymnasium, tillsammans med en utvald entreprenör som ska upphandlas.

Initiativet har flera syften; att ge eleverna en praktikplats samtidigt som de får en förståelse för hur yrket som byggnadsarbetare är och att inspirera eleverna att fortsätta arbeta i branschen. Som initiativet säger så kommer de unga att bygga för unga, då de lägenheter som tillskapas i detta ombyggnationsprojekt kommer att hyras ut till unga personer mellan 18–24 år. En målgrupp som Stångåstaden sedan flera år tillbaka ger förtur till i sin bostadskö för att underlätta att de kan ta sig in på bostadsmarknaden.

Källa: Stångåstaden

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega