Partnertext från Property Partner

Talangutveckling – släpp fram de yngre!

Med ett uppmätt index på 8,2 vid senaste medarbetarundersökningen fortsätter Property Partner utveckla verksamheten mot att bli den mest pålitliga förvaltningskonsulten i fastighetsbranschen. Det gör vi genom att lyfta våra unga talanger.

Som konsultföretag säljer vi struktur till våra kunder. Det är rapporter, systemstöd, processer och rutiner. Men expertisen sitter fortfarande till stor del i humankapitalet, utförarna. Utan bra människor med en stark genomförandekraft är struktur inte värt någonting. Därför är det viktigt att medarbetarna trivs med företaget, sina kollegor och i det sammanhang man befinner sig.

Förvaltningen är inte fastighetsbranschens bakgård. Förvaltning skapar förståelse för fastighetsägandet och det borde vara den självklara inkörsporten till branschen. I tider när förvaltningsresultatet verkligen kan göra skillnad på resultatet är det allt viktigare att ha de bästa till att ansvara för den löpande förvaltningen. Det finns inte utrymme för dem som inte är engagerade i sitt yrke och sin egen utveckling mot en framtida bättre version av sig själv.

Hur formas då medarbetarna på Property Partner till att vilja och våga prestera?
För att bli den kompetenta utföraren så behöver varje medarbetare få känna att de uppmuntras till att utvecklas. Både inom sitt yrke och som individ. Som vi vet sker detta oftast inte i den egna komfortzonen, utan när man är utanför den och befinner sig på djupt vatten. Det är vårt ansvar som ledare att erbjuda dessa tillfällen och se till att alla ges en möjlighet att få utmaningar. Det gör att den som vill, kan investera tid i sig själv för att jobba med utmaningarna och på så vis bli lite bättre.

”Vi-klarheter”
På Property Partner har vi sedan begynnelsen kompletterat vår vision med att aktivt skapa en gemensam värdegrund som byggts ut med ett ramverk vi kallar för ”vi-klarheter”. Det skapar trygghet för medarbetare och när vi har chefer som leder med exempel, så blir det trovärdigt.

Att skapa en kultur där de gemensamma och individuella målen blir rättesnöret för de dagliga aktiviteterna gör det tydligt för alla. Affärsplanen har kompletterats med årliga handlingsplaner för företaget och avdelningarna och, sist men inte minst, ett ambitionskontrakt för varje medarbetare.

Hur behåller företag talangerna över tid?
Att komma till kontoret ska vara intressant. Yngre medarbetare och de som är nya i branschen ska känna att det är utvecklande att komma till kontoret. Där sker kunskapsinhämtning genom överhörning från kollegor, medverkan i olika projekt och samarbete med andra. Bra medarbetare vill ha bra kollegor och ledare.

Det är också viktigt att företaget intresserar sig för den framtida utvecklingen och uppmuntrar dem som vill skapa utveckling och lära sig nytt. Nu när vi står inför ett kommande paradigmskifte inom fastighetsförvaltningen, så är det viktigt att stötta dessa individer och släppa fram dem som vill.
För om vi inte tar det ansvaret i branschen, så riskerar vi att de riktiga talangerna slutar och börjar i en annan bransch. Här har vi alla äldre och erfarna ett stort ansvar att inte stå i vägen på grund av prestige och okunskap inför det nya.

Tack för att du tog dig tid att läsa om vad vi på Property Partner anser om talangutveckling. Ha en fantastisk dag!

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega