Svenska Handelsfastigheter tecknar avtal med Vyer om digitala tvillingar

Svenska Handelsfastigheter, ledande aktör inom externhandel, tecknar avtal med Vyer gällande digitala tvillingar för samordning av byggnadsinformation. Tjänsten ska bidra till en än mer effektiv och hållbar drift och förvaltning samt ett uppdaterat ritningsarkiv.

”Vi inleder ett samarbete med Vyer kring digitala tvillingar med fokus på långsiktiga besparingar i drift och förvaltning. Genom att tillgängliggöra byggnadsinformation kommer vi att kunna agera på hyresgästernas behov ännu snabbare och mer precist”, säger Thomas Holm, VD för Svenska Handelsfastigheter.

En digital tvilling är en virtuell kopia av en verklig fastighet och dess tekniska system och data. Med digitala tvillingar blir det möjligt att besöka byggnader virtuellt för att hitta information om utrymmen, utrustning, serviceärenden och göra ronderingar på distans. Att exempelvis kunna ta reda på vilka reservdelar som behövs för en åtgärd på distans sparar både tid, pengar och miljö genom färre transporter.

”Vi vill tillhandahålla en förvaltning i världsklass och då gäller det att ha enkla digitala verktyg som underlättar vårt arbete. Vi utvärderar Vyers tjänst i syfte att effektivisera vår förvaltning genom ständigt uppdaterade ritningar och snabbare tillgång till kritisk information”, säger Knud Lauridsen, förvaltningschef på Svenska Handelsfastigheter.

Vyers mobila plattform ger medarbetarna verktyg för att själva dokumentera information när de befinner sig i byggnaderna. Det gör det enkelt att med hjälp av den egna organisationen hålla både ritningar och annan data uppdaterad över tid.

”Svenska Handelsfastigheter är skickliga förvaltare och vi ser verkligen fram emot att få chansen att vara en del av deras digitala resa framåt. Vi ser att fler och fler fastighetsbolag ser den ekonomiska nyttan av att digitalisera sin förvaltning”, säger Nils Berglund, VD på Vyer.

Källa: Svenska Handelsfastigheter

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega