Energiagenterna går vidare

Agent Ström och El´Boven utbildar femåringar till energiagenter.

Sisabs succéprojekt Energiagenterna kliver över kommungränsen och lär nu även Sollentunas barn att fånga elbovar och spara energi.

Projektet Energiagenterna har hittills utbildat över 2 400 förskolebarn inom Stockholms stad till Energiagenter.

– Intresset har gång på gång överträffat våra förväntningar och det är väldigt kul att Sollentuna kommun släpper loss Energiagenterna i sina förskolor, säger Jacob Landin, kommunikationschef på Sisab.

Kluriga uppdrag
Agent Ström och El´Boven besöker förskolorna och med sagovandringar och kluriga uppdrag utbildas femåringarna till Energiagenter under tio veckor.

Tillsammans med pedagogerna guidas barnen in i en värld där de ska hitta energibovar och klura ut sätt hur de kan förändra förskolans energiförbrukning. Men även hemma.

– Ja, det är vanligt att vi får höra från föräldrar att deras barn påpekar när någon glömmer släcka en lampa eller stänga av vattenkranen, säger Jacob Landin.

Prisbelönt projekt
Sisab är ett kommunalt bolag som verkar i Stockholm stad. Med ett fastighetsägaransvar för 400 förskolor och 200 skolor så växte idén fram att på ett lekfullt sätt introducera kunskap om hur vi tillsammans kan spara energi och minska vår klimatpåverkan.

2014 föddes Energiagenterna och nu är det dags för konceptet att bryta ny mark. Men då i Dramatoriets regi eftersom Sisab inte verkar utanför Stockholms stad.

I maj 2015 belönades projektet med både Stockholms stads förnyelsepris och Stockholms stads miljöförvaltnings Pingvinpris för sin nya och innovativa arbetsmetod.

Källa: Sisab

 

Läs mer på Energiagenternas egen hemsida

 

Kort om Sisab
Skolfastigheter i Stockholm AB, är ett kommunalt bolag inom koncernen Stockholm Stadshus AB. Sisabs målsättning är att erbjuda utbildningsmiljöer med kvalitet, sund ekonomi och långsiktig miljöhänsyn. Bolaget äger 600 förskolor, grundskolor och gymnasier i Stockholm, från Kista i norr till Farsta i söder. Totalt äger och förvaltar SISAB cirka 1,8 miljoner kvadratmeter, där mer än 100 000 människor vistas dagligen.

 

 

 

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega