Kompetens / Nytt om utbildning & kompetens
Partnertext från Sweden Green Building Council

SGBC satsar på e-learning – först ut är Miljöbyggnad iDrift

Karin Quinn, utbildningschef hos SGBC.

Sweden Green Buliding Council (SGBC) satsar nu på fler e-learning-utbildningar i sitt utbud. Först ut är en introduktionsutbildning för certifieringen Miljöbyggnad iDrift som riktar sig till fastighetsägare och förvaltare.

I dagens fastighetsbestånd finns ett stort antal certifieringar i Miljöbyggnad som är på väg att löpa ut. I de fallen kan en övergång till Miljöbyggnad iDrift vara en bra möjlighet att upprätthålla hållbarhetsarbetet.

– Genom att göra introduktionsutbildningen till en e-learning-modul, vill vi ge fler möjligheten att få en bra grundläggande introduktion till vad certifieringen innebär, säger Karin Quinn, utbildningschef hos SGBC och fortsätter:

– Till skillnad från lärarledda kurser kan en e-learning-utbildning genomföras helt på distans vid den tid som passar deltagaren bäst.

Interaktiva övningar
Produktionen av utbildningen pågår nu under våren, med lansering efter sommaren. Amanda Axelsson, operativ chef Miljöbyggnad iDrift, SGBC, säger att arbetet med utbildningen har varit både roligt och inspirerande.

– Den här introduktionsutbildningen blir ett lyft i utbudet. Deltagarna får bland annat jobba med interaktiva övningar, ta del av goda exempel och konkreta hands-on tips på vad man behöver planera för om man funderar på att certifiera.

Mötet med andra är viktigt
Utbildningen för att bli certifierad samordnare för Miljöbyggnad iDrift kommer fortsätta att vara lärarledd.
– Mötet och möjligheten att få ställa frågor och diskutera med andra är viktigt. Det bästa lärandet är det som implementerar flera delar och där det finns tid för reflektion emellan, säger Karin Quinn och avslutar:

– Om deltagarna har fått sätta sig in i baskunskapen genom en introduktion först, ger det ett lyft även till samordningsutbildningen, så att den blir ett mer konkret arbetsstöd med fokus på deltagarnas verksamheter.

Fakta om kursen Certifierad Miljöbyggnad iDrift-samordnare

Nästa utbildningstillfälle för Certifierad Miljöbyggnad iDrift-samordnare är den 19 mars. Kursen riktar sig till fastighetsägare och förvaltare men också till försäkringsbolag och banker som vill förstå hur certifieringarna kan vara ett stöd vid gröna lån.

Läs mer om kursen här.

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega