Det blev en succé – 292 supernöjda deltagare

Högst upp fr. vä: Dennis Norman, Pernilla Jannering, Mauritz Wahlqvist, Tarah Mikhael. Längst ner fr. vä: Karin Eriksson, Andreas Gilbertson, Susanna Ehrström, Emil Sjölund.

Med 292 deltagare blev förra veckans heldagsseminarium Framtidens Förvaltning 2024 en stor succé. Vi har noterat toppresultat när det gäller hur nöjda besökarna är och 100 % ger betyget 4 eller 5 på eventet. Läs här vad några tyckte.

”Gemytlig stämning”, ”bra mingel och möjlighet till nätverkande” samt matnyttiga föreläsningar som ger idéer till den egna verksamheten på hemmaplan. Det var något av det vi snappade upp i vimlet efter seminariet Framtidens Förvaltning som hölls 1 februari.

  • Förmiddagspasset ägnades åt Digital transformation och efter fikat fick vi höra flera aspekter på Hållbarhet – från Underhållsplanering och Kontroll av leverantörer till positivt nudging-resultat från Bostadsbolagets projekt #Waterhack.

  • Efter lunch kunde man dela in sig i parallella spår; Avtal & Juridik och Hyresgäster & Kundvård.

  • Eftermiddagen innehöll både spännande karriärshistorier från Willhems grundare Mikael Granath, Paneldebatt om vart förvaltningen är på väg och ett mycket uppskattat inspirationstal om vilka personlighetstyper som kan behöva samarbeta i en grupp.

  • Innan avslutande mingel utsågs vinnarna av utmärkelsen Årets Förvaltare 2024 – i kategori Lokal vann Emil Stålknapp från Savills och Christian Hemmingsson från Familjebostäder i Göteborg AB tog hem segern i kategori Bostad.

Tack för en fantastisk dag säger vi till alla er som deltog och ni som inte kunde i år; ni vet var ni ska vara den 5 mars 2025!

Men innan dess riktar vi blicken mot Göteborg, den 11 september 2024, då vi arrangerar Framtidens Tekniska Förvaltning. Inom några veckor kommer mer information om det!

Så här tyckte några av besökarna:

Dennis Norman, Installationskonsult från Sitowise:
– Det här med digitaliseringen är väldigt intressant; hur viktigt det är för framtiden att fastighetsbolagen implementerar det i ett tidigt skede. Jag tror att man kan spara mycket pengar vid till exempel framtida ombyggnationer genom att i projekteringsfasen göra allt i 3D och få fastigheterna intelligenta från början.


Pernilla Jannering, Förvaltare på Wåhlin Fastigheter
:
– Det som var mest intressant var blocket med digitalisering, där har vi en stor utvecklingspotential hos oss. Det finns många vägar att gå och det jag tar med mig är hur viktigt det är att få med sig alla i en förändring. Det är ett arbete i sig.


Mauritz Wahlqvist, Head of Sales på Artvise:
– Jag är här för att lära mig mer om jobbet med kundtjänst och kundnöjdhet. Det var en ögonöppnare hur viktigt det är hur man kommunicerar med kunderna och i deras kundresa, där var Botkyrkabyggens föreläsning mycket bra. Dagen har varit väldigt bra; informativ och folk är väldigt öppna och lätta att få kontakt med.


Tarah Mikhael, biträdande Förvaltare på Familjebostäder:

– Vi håller just nu på att digitalisera vårt system för underhållsplanering. Det är en utmaning och vi kanske inte hinner nå våra mål 2030. Jag tar till mig det Anna Denell sa att man ska arbeta mer hållbart hela tiden, så att hela organisationen är med på samma spår. Det har varit en givande dag; energifull med bra erfarenhetsutbyten och ett mingel som är supertrevligt.

Karin Eriksson, Fastighetsförvaltare på Karlstad kommun:
– Efter lunch lyssnade jag på juridikspåret. Det jag tar till mig är att vi behöver nog kolla upp hur vi använder avtal och branschstandarder. Att vi tänker rätt vid olika typer av avtal, till exempel vid snöröjning. Jag har absolut fått med mig viktiga saker från dagen.Andreas Gilbertson, Förvaltare på Studentbostäder i Linköping:
– Jag har fått med mig goda exempel och inspiration kring digitalisering och vart branschen är på väg. Man vill göra förändringar snabbt men vi behöver ha tålamod. Jag har nu fått bekräftelse på att allt tar tid, men att vi är på rätt spår.
Susanna Ehrström, VD på Vallmo:

– Från spåret med Hyresgäster & Kundvård tog jag till mig det här med trygghet i det egna området och vad man ska börja med. Jag ska faktiskt framföra till våra kunder att inte börja snett och installera kameror på en gång. Det är första gången jag är här. Det känns otroligt mysigt, hemtrevligt och mycket mer jordat än på många andra fastighetsmässor. Här är det väldigt avslappnad och det känns som att personer pratar mer med varandra.

Emil Sjölund, Real Estate-konsult på Real Value Management:
– Hållbarhet har legat högt upp på listan länge men nu börjar det verkligen ta fart i samspel med digitaliseringen. Tydligt att det inte längre är en fråga som endast berör de allra största bolagen. Intressant och nyttigt att få ta del av erfarenheter från de som varit föregångare.

 

Text: Marit Engstedt
marit.engstedt@forvaltarforum.se

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega