”Tack till alla kollegor. Detta är vårt pris”

… Christian Hemmingsson, Familjebostäder i Göteborg, utnämnd till Årets Förvaltare 2024 Bostad.

Grattis, hur känns det att bli nominerad och sedan vinna?
– Bara att bli nominerad kändes ju väldigt stort. Att sedan få stå som vinnare med detta prestigefyllda pris är överväldigande.

Varför tror du att du blev Årets Fastighetsförvaltare?
– Svårt att säga men det är inte en individuell prestation. Jag ser det som ett lagpris där min bild är att en förvaltare kan bara vara så bra som kollegor, chefer och organisation tillåter hen att vara. Så tack till mina stöttande kollegor, chefer och ett fint företag som lyfter sina medarbetare. Detta är vårt pris.

Varför blev du fastighetsförvaltare?
– Förvalta bostäder är ett hedersuppdrag. Att jobba med människor och få dem att trivas i sina hem och min personal att må bra på sitt arbete är bland det mest givande jag upplevt i mitt yrkesliv.

Vad är roligast med yrket?
– Bredden tror jag; det tekniska, sociala och de ekonomiska bitarna gör rollen så mångfasetterad att ingen dag är den andra lik. Det är utmanande och utvecklande.

Vad är bra fastighetsförvaltning?
– Att så ofta som möjligt göra åtgärder och aktiviteter som är mätbara. Ta med sig de ekonomiska bitarna i allt och hitta nyttan och affären.

Vilka är de största utmaningarna i dagsläget?
– Som alltid är det balansen som är utmaningen. Spelar inte så stor roll hur omvärlden ser ut så länge man förhåller sig till den och gör vad man kan för att få ut så mycket som möjligt från sin personal och varje spenderad krona.

Hur kommer förvaltningen att förändras inom de närmsta 5 åren?
– Vi kommer bli tvungna att ställa om; tuffare ekonomisk situation gör att vi måste bli mer effektiva och hitta det som ger intäkter och minskar utgifterna. Digitalisering, miljö, kund och mobilitet kommer vara fokusområden som också kommer ske inom 5 år och det viktigaste här är att vi påverkar våra kunder och skapar förutsättningar för en beteendeförändring. Våra kunder behöver förstå och ta mer ansvar för sitt boende och vad det kostar för miljön och fastighetsägaren, när man inte bryr sig.

Dina tre bästa tips till bra förvaltning?
1. Ekonomi, bra balans skapar förutsättningar att göra mer. 2. Mät allt, gissa inte, ta reda på så mycket som möjligt 3. Gör alltid ditt bästa; projekt, personal, kundkontakt blir bara så bra som den tid du lägger på det.

Av: Marit Engstedt
marit.engstedt@forvaltarforum.se

Vinnare av Framtidens Förvaltare 2024 – Bostad

Namn:  Christian Hemmingsson
Förvaltare på: Familjebostäder i Göteborg AB
Ålder: 43
Antal år som förvaltare: 7
Förvaltar cirka 125 000 kvm

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega