Vinnarna av Årets Förvaltare 2024!

Här är vinnarna av utmärkelsen Årets Förvaltare 2024 – i kategori Lokal vann Emil Stålknapp från Savills och Christian Hemmingsson från Familjebostäder i Göteborg AB tog hem segern i kategori Bostad. Stort Grattis säger vi!

För tionde gången delade föreningen Aff i samarbete med Förvaltarforum ut det prestigefyllda priset Årets Fastighetsförvaltare i kategorierna Bostad respektive Lokal. Prisceremonin gick av stapeln direkt efter seminariet Framtidens Förvaltning, som hölls den 1/2 på Waterfront Center i Stockholm.

Philip Österlund, VD på Aff Forum för Förvaltning & Service, tycker det är kul att intresset att nominera kandidater till Årets Fastighetsförvaltare sprider sig bland bolag och organisationer i branschen.
– Vi ser flera nya företag som är representerade i år, jämfört med tidigare.

Vinnare i kategori Bostad
Christian Hemmingsson är anställd på Familjebostäder i Göteborg AB. Han förvaltar ca 125 000 kvm och har arbetat som förvaltare i 7 år.

Juryns motivering till att Christian blev vald är:

”Med tydlighet och närvarande ledarskap har denna person låtit sina medarbetare växa och hyresgäster blivit sedda. Hög servicekänsla, inkluderande och företagsam är tre nyckelord som beskriver denna medarbetare bäst.”

Vinnare i kategori Lokaler
Emil Stålknapp är anställd på Savills och har arbetat 7 år i yrket. Han förvaltar 271 948 kvm, varav 58 894 kvm består av handelslokaler och 213 054 kvm är logistik.

Juryns motivering till att Emil blev vald är:

”Denna person beskrivs som en teknisk stjärna och en som förstår fastighetsaffären.
Med en hög arbetsmoral och stort lugn tar sig personen igenom sina arbetsuppgifter
och bygger relationer med hyresgäster och kollegor på ett fantastiskt sätt.”

Främja förvaltarollen
Syftet med priset Årets Fastighetsförvaltare är att premiera medarbetare inom fastighetsbranschen som gör ett professionellt och värdeskapande arbete med fastigheterna, samt att främja fastighetsförvaltarrollen.

Förutom äran och ett diplom får vinnarna också möjligheten att bli Validerade Fastighetsförvaltare genom FAVAL.

Text: Marit Engstedt
marit.engstedt@forvaltarforum..se

Vinnarna av Årets Fastighetsförvaltare 2023

Bostad
Christian Hemmingsson
Förvaltare på: Familjebostäder i Göteborg AB
Ålder: 43
Antal år som förvaltare: 7
Förvaltar cirka 125 000 kvm
Därför blev jag fastighetsförvaltare:
– Förvalta bostäder är ett hedersuppdrag. Att jobba med människor och få dem att trivas i sina hem och min personal att må bra på sitt arbete är bland det mest givande jag upplevt i mitt yrkesliv.

Lokal
Emil Stålknapp
Förvaltare på: Savills
Ålder: 38 år
Antal år som förvaltare: 7 år
Förvaltar 271 948 kvm, varav 58 894 kvm är handel och 213 054 kvm är logistik
Detta är bra förvaltning:
– Förvaltning handlar om samarbete, relationer och en förmåga att möta och förstå olika typer av människor. Jag måste också förstå hur avtal, investeringar och projekt påverkar fastigheters värde och förstå hyresgästernas verksamhet och vad som skapar värde för dem. Samma sak med entreprenörer och leverantörer. För att uppnå det behöver jag ett bra team där nyfikenhet är en bra egenskap, för att skapa en bra förvaltning. Det gör att man hela tiden vill utveckla sina relationer, sina byggnader och sina kunder.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega