”Positiv stämning och känsla i rummet!”

Foto: Sofia Nagy

Årets seminarium Framtidens Förvaltare blev succé! Besökarna fick mängder av inspiration och insikter och Årets Förvaltare utsågs. Det var hög stämning i lokalen och de som var på plats gav evenemanget höga betyg. Läs mer om vad några av besökarna tyckte här.

Torsdagen den 2 februari öppnade vi upp portarna för årets seminarium Framtidens Förvaltare.
363 personer var på plats och kunde ta del av föreläsningar om allt som rör fastighetsförvaltning.

Bland annat fick vi fick veta vilken nytta digitaliseringen gör för Akademiska Hus och hur Stockholmshem förvaltar sina medarbetares goda idéer via hållbarhetsfonder. Efter lunch fanns det möjlighet att välja olika spår; Hyresgäster & Kundvård och Ledarskap & Kompetensutveckling.

Detta var bara en liten del av det digra programmet, men det visar på bredden av det som erbjöds under dagen.

Årets Förvaltare utsågs
På slutet kunde vi dessutom, tillsammans med Aff Forum, dela ut priset till Framtidens Förvaltare 2023. I kategori Lokal tog Hanna Ceder från Täby Kommun hem segern och i kategori Bostad vann Sophie Nyhus från Bostads AB Poseidon. Stort GRATTIS säger vi!

I fikapauserna, under lunchen och på minglet var sorlet högt och en av dem som svarade på Förvaltarforums enkät sammanfattade att det var en ”positiv stämning och känsla i rummet”! Det fick vi även bekräftat i utvärderingen efteråt – 82,5% av besökarna gav oss 4 eller 5 i betyg för dagens evenemang.

Nöjda? Jajamensan, men vi blir ännu vassare nästa år. Vi ses den 1 februari 2024 på Waterfront Congress igen!

Det här tyckte några av besökarna:

Mia Inde, Newton kompetensutveckling
– Jag har lyssnat på spåret Ledarskap & Kompetensutveckling och jag som jobbar med utbildning inom fastighetsbranschen får väldigt mycket input kring vad som ligger på fastighetsbolagens agendor just nu.

– Man har tagit digitaliseringstanken ett steg vidare. Vi har pratat digitalisering väldigt länge, nu är vi inne på ”Vad har digitaliserats och hur förvaltar vi all data och all den input som vi får?”.

– Som utbildningsföretag måste vi ta den frågan vidare. Dels att vi skapar nya utbildningar som är aktuella för fastighetsbranschen – för företag som är aktiva och som vill förnya eller uppgradera sin kompetens. Och dels är det viktigt för oss att få bekräftat att vi utbildar på rätt sätt.

Johan Modigh, HSB Södertörn
– Jag är försäljningsansvarig och ganska ny i den rollen och har lyssnat på spåret med Kompetensutveckling.

– Det jag fått med mig från det är insikten om att det är lätt att stå på hälarna när man är mitt i arbetslivet. Man glömmer bort att vara mer på tå. Jag behöver gå igenom och validera vad det är jag kan och vad jag bör kunna mer av. Det är viktigt att själv validera sig, men organisationen behöver också göra det.

Golan Kaki, Familjebostäder
– Förmiddagspasset var superintressant på alla möjliga sätt. Det var så många infallsvinklar; digitaliseringen, hållbarhetsfrågor, optimering av våra fastigheter och hur olika företag ser på det. Vissa saker är applicerbart på vår verksamhet och andra inte, men det var lika spännande att få höra om det.

– Sedan lyssnade jag på en väldigt bra föreläsning, men där är jag partiskt. Det var vår fastighetschef Joakim Lundberg som talade om ledarskap. Den tyckte jag var grym, men det är för att jag tycker att han är en fantastisk ledare.

– Det jag tar med mig från dagen är också att få träffa folk i branschen och se hur stora vi är, hur många vi är, vilken kraft vi är och vad vi kan lära oss av varandra. Det är en positiv stämning och känsla i rummet!


Peter Schmidt, HSB Stockholm
– Jag är här för första gången, men jag följer ju Förvaltarforum och läser era Nyhetsbrev. Jag tycker det är bra och gillar framför allt tekniksidan och artiklar om digitaliseringen.

– Under dagen har jag lyssnat på Ledarskapsspåret och det var intressant att höra hur viktigt det är med bra ledarskap och att det finns många olika sätt att leda. Det är nyttigt och att höra flera aspekter på det.

Elena Fridfelt, Coor
– Sammantaget har dagen varit superintressant och jag gillar bredden.

– Jag har antecknat flitigt utifrån några fördefinierade frågor. Jag skriver ner vad jag tycker är viktigt att ta med mig hem, vad det väcker i mig, vad jag håller med om eller inte håller med om – från de olika passen. Jag använder den metoden för att kunna återberätta för mina kollegor. Då blir den här dagen inte bara en härlig inspiration och givande dag för mig.

– Intressant är att vi faktiskt börjar prata mer om vad vi ska göra av all data vi samlar. Vi gillar att mäta men vi måste också kunna motivera och förklara vad vi ska göra och hur vi ska agera utifrån mätvärdena. Det tycker jag att vi har fått flera exempel på idag.


Magnus Molin, Einar Mattsson
– Jag tycker att det var väldigt intressant det Akademiska hus berättade om kundnyttan med deras digitalisering och hur de använder det för att anpassa och utveckla sin affär. Till exempel att de tog beslut om att inte investera i att bygga en ny fastighet, för att de hade fått rätt underlag och rätt data på nyttjandegraden av de fastigheter de redan hade. Det var intressant att höra hur data och vår kunskap och kontroll på vår data kan ge verkligt värde för korrekta beslut när det gäller utveckling av affärsmodeller och investeringar.

Monika Gröning, SKB
– Jag tyckte väldigt mycket om (energigurun) Willy Ociansson som pratade om hur viktigt det är att man ska se till de små sakerna som gör stor skillnad, till exempel luftintaget som stod vid ett träd och var igentäppt med löv. Det är små, enkla ting som egentligen är lätta att åtgärda. Det finns massor med sådant, när det gäller förvaltning.

 

 


Per Fjellner, Vitec Förvaltningssystem
– En insikt jag fått med mig är att vi som leverantörer av fastighetssystem kanske behöver fundera mer på mjukare värden emellanåt, än att bara leverera driftsystem till fastighetsbolagen.

– Innan har det varit drift, pengar och ekonomi men hur kan vi hjälpa fastighetsbolag med de mjuka värdena, i det befintliga systemet eller ett framtida system?

– Jag har inte konkretiserat tankarna än men jag jobbar med produktutveckling så jag tar med mig det tillbaka till vårt team, helt enkelt.


Malin Kylefors, Granitor
– Jag känner att dagen, så här långt, har gett mig både en mix av inspiration och ny kunskap. När jag lyssnade på föredragen på förmiddagen, bland andra Sunni Rahman och Rana Kasto från Stockholmshem, började jag fundera på vad vi kan göra för att öka engagemanget i organisationen och ta tillvara på drivkraften hos dem som är ute och jobbar i våra fastigheter, i vardagen. 

– Stockholmshem har fonder som de tar medel ifrån för att genomföra olika projekt. Det var deras sätt att angripa det. Det kanske inte är vår lösning men tänket tar jag med mig; att kunna underlätta för att få de där initiativen, som hela tiden föds, att kunna förverkligas.

Text: Marit Engstedt
marit.engstedt@forvaltarforum.se

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega