Här är de 6 nominerade till Årets Förvaltare 2024

Nominerade i kategori Bostad: Emre Koyuncu, Elisa Blaca och Christian Hemmingsson. Nominerade i kategori Lokal: Carin Terner, Emil Stålknapp och Susan Schüler.

Låt oss presentera de sex nominerade till Årets Förvaltare 2024 i kategorierna Bostad och Lokal! Prisutdelningen sker på seminariet Framtidens Förvaltning den 1 februari, på Waterfront Center i Stockholm.

När vi har tagit del av den fullspäckade dagen på seminariet Framtidens Förvaltning avslutar vi med att utse Årets Förvaltare 2024 i de olika kategorierna Bostad och Lokal. Vi har tre nominerade kandidater per titel och Philip Österlund, VD på Aff Forum för Förvaltning & Service är mycket nöjd över urvalet av årets deltagare.

– Det är kul att intresset för Årets fastighetsförvaltare sprider sig bland fler bolag och organisationer i branschen. Vi ser flera nya företag som är representerade i år, jämfört med tidigare. Personligen tycker jag det är mycket roligare än att det kommer tio nomineringar från samma organisation. Det tyder på en större bredd i branschen.

Lyfta fram förvaltare
Utnämning Årets Förvaltare syftar till att uppmärksamma medarbetare som gör ett värdeskapande arbete på sina respektive arbetsplatser och att lyfta fram fastighetsförvaltarrollen i branschen.

Det är en fin merit att vara nominerad och de slutliga vinnarna ska uppfylla kriterier för god kunskap och kompetens inom områdena process, teknik, ekonomi, miljö, juridik, it, kommunikation och omvärld.

Förutom äran och ett diplom får vinnarna också möjligheten att bli Validerade Fastighetsförvaltare genom FAVAL.

Läs mer om finalisterna här nedanför.

Text: Marit Engstedt
marit.engstedt@forvaltarforum.se

Här är alla finalisterna

Årets Fastighetsförvaltare Bostad

Emre Koyuncu
Förvaltare på: Delagott
Ålder: 31 år
Antal år som förvaltare: cirka 10 år i branschen
Förvaltar 1 800 lgh på cirka 40 000 – 50 000 kvm
Det roligaste med fastighetsförvaltning:
”Jag brinner för att göra fastigheter mer hållbara. Jag gillar också att det är så varierat och att det händer saker hela tiden. Du har aldrig tråkigt på jobbet! Ena stunden sitter du på kontoret med budget och administration, och andra stunden med hyresförhandling eller är ute hos en kund.”

Elisa Blaca
Förvaltare på: KlaraBo
Ålder: 37
Antal år som förvaltare: 1
Förvaltar cirka 100 928 kvm
Mina bästa tips till andra förvaltare:
”Ha en bra strategi för att utveckla företaget framåt, bra planering samt snabb hantering av ärenden – och allra viktigast är att följa upp!
Fokus på god kundservice och snabb återkoppling till hyresgäster är alltid uppskattat, även om man inte alltid kan vara alla till lags.
Ett gott samarbete med kollegor och medarbetare men även entreprenörer – ha alltid en öppen och ärlig dialog.”

Christian Hemmingsson
Förvaltare på: Familjebostäder i Göteborg AB
Ålder: 43
Antal år som förvaltare: 7
Förvaltar cirka 125 000 kvm
Därför blev jag fastighetsförvaltare:
”Förvalta bostäder är ett hedersuppdrag. Att jobba med människor och få dem att trivas i sina hem och min personal att må bra på sitt arbete är bland det mest givande jag upplevt i mitt yrkesliv.” 

Årets Fastighetsförvaltare Lokaler

Carin Terner
Förvaltare på: Newsec
Ålder: 51
Antal år som förvaltare: 7
Förvaltar 123 000 kvm (delar av Folksams fastighetsportföljd)
Mina bästa egenskaper som förvaltare:
”Som förvaltare försöker jag alltid vara lyhörd för kundens och fastighetens behov och leverera inom givna ramar. För mig är en nära dialog med både kund och hyresgäst av stor vikt samt ett bra och nära samarbete i förvaltningsteamet.”

Emil Stålknapp
Förvaltare på: Savills
Ålder: 38 år
Antal år som förvaltare: 7år
Förvaltar 271 948 kvm, varav 58 894 kvm är handel och 213 054 kvm är logistik
Detta är bra förvaltning:
”Förvaltning handlar om samarbete, relationer och en förmåga att möta och förstå olika typer av människor. Jag måste också förstå hur avtal, investeringar och projekt påverkar fastigheters värde och ha insikt i hyresgästernas verksamhet och vad som skapar värde för dem. Samma sak med entreprenörer och leverantörer. För att uppnå det behöver jag ett duktigt team där nyfikenhet är en bra egenskap, för att skapa en bra förvaltning. Det gör att man hela tiden vill utveckla sina relationer, sina byggnader och sina kunder.”

Susan Schüler
Förvaltare på: Malmö Stad, Stadsfastigheter
Ålder: 56
Antal år som förvaltare: 17 år, Senior fastighetsförvaltare
Förvaltar cirka 15 000 kvm
Därför valde jag att bli förvaltare:
”För mig utgör fastighetsförvaltning ett fascinerande och ständigt utvecklande område som kräver bred kunskap samt ett lyhört och ansvarsfullt arbetssätt. Utmaningarna i detta fält inspirerar mig, och jag strävar alltid efter att förbättra min kompetens. Dessutom har jag privilegiet att fungera som mentor och handledare för nya kollegor.”

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega