Enstar tecknar energioptimeringsavtal med Rikshem på 90 mnkr

Rikshem har ambitiösa energimål och ligger i framkant bland Sveriges fastighetsbolag i hur man organiserar sig för att nå dessa mål. Det skapar en förutsättning för att snabbt identifiera och utveckla nya projekt, vilket bidrar till att Rikshem fortsätter att investera stort inom energieffektivisering för att minska deras miljöpåverkan. Investeringen för denna Energientreprenad uppgår till ca 90 miljoner kronor.

Enstar och Rikshem är stolta över att tillkännage detta spännande partnerskap för en av Sveriges största energientreprenader som genomförs i Gränby, Uppsala.

– Detta partnerskap markerar en viktig milstolpe för både Enstar och Rikshem. Tillsammans fortsätter vi att driva framåt en energiomställning och bidrar till en bättre och mer hållbar framtid. Denna Energientreprenad innebär att Enstar fortsätter att positionera sig som en pålitlig och innovativ Partner inom energioptimering, säger John von Wowern, VD, Enstar AB.

Energientreprenaden, som för närvarande befinner sig i full produktion, riktar sig till cirka 1200 lägenheter i stadsdelen Gränby i Uppsala. Målsättningen med projektet är att med smarta lösningar göra fastigheterna gröna och hållbara. Bland annat kommer direktverkande el att ersättas med vattenburen värme. Utöver det består entreprenaden huvudsakligen av solceller, borrning av geoenergibrunnar och installation av värmepumpar. Varje energisystem förses även med ett modernt styrsystem som framtidssäkrar fastigheterna. Energisystemet kommer att generera en imponerande energibesparing om ca 6 500 MWh/år, vilket motsvarar cirka 50 % av den inköpta energin för värme och varmvatten och förbättrar energiklassen från X till Y.

Detta visar att Rikshem tar sitt samhällsansvar på allvar och verkligen satsar på att vara ledande inom gröna bostäder och hållbar utveckling.

– Som en del i Rikshems energiarbete har vi i samarbete med Enstar utvecklat ett projekt i Gränby som ska bidrar till förbättrat inomhusklimat, mindre energianvändning, delvis konvertering från direktverkande el och skapa förutsättningarna för flexibilitet, säger Daniel Östman, Chef Energi och teknikutveckling, Rikshem AB.

Denna Energientreprenad bevisar att innovativ energioptimering och affärsframgång går hand i hand. Enstar och Rikshem tar ett konkret steg mot en grönare framtid och visar hur samarbete kan göra verklig skillnad, både för miljön och för våra bostadsområden.

Källa: Enstar

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega