”Det fungerar bra för det mesta”

.

.. Mattias Terneborg, förvaltare på Sisab, som äger och förvaltar merparten av Stockholms skolor.

Hur ser arbetet ut för dig nuförtiden?
– På fastighetsavdelningen har vi arbetat mycket med prognos utifrån årets fyra första månader för att undersöka hur mycket vi har spenderat, hur mycket vi har kvar samt vad vi kan förväntas genomföra under resten av året. Personligen jobbar jag främst på distans men vi har fortfarande besök på fastigheter för möten med hyresgäster och entreprenörer, dock i mindre utsträckning än tidigare.

Hur ser en vecka ut?
– Större delen av tiden spenderas hemmavid men jag gör även besök ute på fastigheterna. Dock är det främst mejl och Skypemöten. Det fungerar bra för det mesta, men ibland strular tekniken. Men jag tycker att folk har vant sig ganska snabbt med nya arbetssätt.

Några av de skolor ni förvaltar har distansutbildning, hur påverkar det ?
– Vi märker att det blir färre felanmälningar – detta beror möjligen på lägre slitage när det är färre elever men är även troligen en konsekvens av att färre personal är på plats i lokalerna. Vi kan se vissa utmaningar kring drifttider på ventilation och larmning av lokaler utifrån ett ändrat personalflöde i våra fastigheter.

Finns det någon oro ur ett fastighetsägarperspektiv?
– Jo, till viss del.  Jag kan känna en oro att vi ska missa fel som finns och som är av mer brådskande natur men även en oro att skolor upplevs som öde, vilket kan leda till skadegörelse. Vi måste därför vara mer ute på plats men även be våra hyresgäster att vara extra vaksamma. Det kan komma ett läge där vi behöver ta in extra bevakningspersonal.

Vad händer om skolor tvingas stänga?
– Då finns en möjlighet att göra mer arbeten i fastigheterna eftersom vi vanligtvis är begränsade till underhållsarbeten under lov. Dock vet vi inte om det blir sommarskola istället, vilket gör att det kan vara svårt att planera. Många leverantörer och entreprenörer söker ju uppdrag.

Vad är viktigt för dig för att kunna göra ett bra jobb?
– Jag känner överlag att jag kan fortsätta med mitt uppdrag på ett bra sätt trots situationen. Dock gör osäkerheten att det skapas en viss otrygghet i planeringsprocesser framöver.

Bli den första att kommentera "”Det fungerar bra för det mesta”"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega