Henrica Ginström utsedd till ny vd för Citycon

Foto: Niklas Palmklint

Styrelsen för Citycon Oyj har utsett Henrica Ginström till ny VD för Citycon från och med den 1 april 2024. Henrica Ginström har arbetat på Citycon i snart 13 år, sedan 2011.

Henrica Ginström är för närvarande COO och har tidigare haft rollerna som kommersiell direktör i Norge och vice vd för investerarrelationer och kommunikation.

–Jag är väldigt glad över att få möjligheten att bli vd för Citycon. Det har varit ett nöje att arbeta på Citycon de senaste 13 åren och jag ser fram emot att vara med och skapa företagets framtid tillsammans med det starka teamet på Citycon. Bolagets strategi bygger på att fokusera på högkvalitativa centra på starka och växande marknader i de stora nordiska städerna, säger Henrica Ginström, tillträdande vd för Citycon.

Ginström ersätter Citycons nuvarande vd F. Scott Ball, som har haft tjänsten sedan 2019 och som efter ömsesidig överenskommelse slutar den 1 april 2024. Ball fortsätter som styrelseledamot i bolaget.

–Jag är glad över att kunna presentera Henrica Ginström som ny vd för Citycon. Henrica har bred erfarenhet och en djup förståelse för vår verksamhet och vi tror att hon är rätt person att leda företaget på en ständigt föränderlig detaljhandelsmarknad. Jag är övertygad om att Henrica och de goda medarbetarna på Citycon kommer att skapa värde och ta företaget till nästa nivå, till bästa för företagets partners, säger Katzman.

Henrica Ginström har en civilingenjörsexamen i teknik från Aalto-universitetets tekniska högskola i Helsingfors, förutom en civilekonomexamen från Handelshögskolani Helsingfors.

Källa: Citycon

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega