Gårdstensbostäder tar emot 117 sommarjobbare

I över 25 år har Gårdstensbostäder erbjudit ungdomar att tjäna lite pengar och prova på arbetslivet under sommarlovet. Totalt tar företaget emot 117 sommarjobbare. Framtidenkoncernens bolag tar gemensamt emot över 1 000 sommarjobbare i hela staden.

Ungdomarna arbetar i perioder om tre veckor. De första var på plats den 12 juni. Huvuduppgiften är att hålla området rent och fint. Det handlar bland annat om att rensa ogräs i planteringar, vattna blommor och plocka skräp samt tömma grovsoprum, måla/olja bänkar och hjälpa till vid olika aktiviteter som Gårdstensbostäder anordnar.

Planen är också att en del av ungdomarna ska gå en förmiddags brandutbildning som Räddningstjänsten håller i.

Det är 104 personer som fått sina sommarjobb via Göteborgs Stad. Dessutom är det 13 ledare, med tidigare erfarenhet av sommarjobb, som rekryterats via Gårdstensbostäder.

För Gårdstensbostäder är det viktigt att ta samhällsansvar genom att anställa sommarjobbare. Företaget anställer även feriearbetare i samband med andra skollov och helger.

– Vi vill ställa upp för ungdomar genom att erbjuda ett första arbete som ger arbetslivserfarenhet och samtidigt tjänar ungdomarna lite pengar, säger Gårdstensbostäders projektledare Louise Schaufelberger Staffas.

Källa: Gårdstensbostäder

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega